Zelenina

Co s růžičkovou kapustou? Chutná je pečená, gratinovaná i v salátu

Co s růžičkovou kapustou? Chutná je pečená, gratinovaná i v salátu

Tučný masopust za námi a ještě kousek úporné zimy před námi. Jak se naladit na odlehčenou notu, mít přísun tolik potřebných vitaminů a ještě si pochutnat? Doneste si domů růžičkovou kapustu a pusťte se do některého z našich snadných receptů. Více...

Pickles: Jak si doma připravit výtečnou a zdravou kvašenou zeleninu?
Zelenina
16. 2. 2018

Pickles: Jak si doma připravit výtečnou a zdravou kvašenou zeleninu?

Spousty reklamních nabídek nás lákají ke koupi zázračných pilulek a potravin, které zaručeně posílí naši imunitu. Přitom tu máme mocného spojence, který je výrazně levnější a podstatně silnější. Více...

Valentýn za dveřmi, aneb co za vás řeknou květiny

Valentýn za dveřmi, aneb co za vás řeknou květiny

S květinami se odedávna spojují symbolické významy. A to jak v literatuře, malířství, náboženství, heraldice, tak v běžném životě. Květiny, ale také byliny, trávy, ovoce, zelenina nebo větvičky stromů získávaly svůj tajný význam. Postupem času z květomluvy vznikl komplexní jazyk.   Více...

Nakličování snadno a rychle: přírodní doplněk stravy pro chuť i zdraví
Zdraví
31. 1. 2018

Nakličování snadno a rychle: přírodní doplněk stravy pro chuť i zdraví

Naklíčená semena jsou skvělým zdrojem vitamínů, aminokyselin a dalších prospěšných látek. A navíc jsou chutná – můžete je přidat do salátu, smoothie i teplých pokrmů. Více...

Voňatka, citronová tráva: Pěstování v květináči, využití v kuchyni
Zelenina
24. 1. 2018

Voňatka, citronová tráva: Pěstování v květináči, využití v kuchyni

V orientální kuchyni jsou dužnaté báze listů voňatky oblíbenou lahůdkovou zeleninou. Jejich vůně je osvěžující, chuť jedinečná. Citronovou trávu můžete pěstovat v květináči třeba přímo u kuchyňského okna. Více...

Dehydratace organismu v zimě – je to i váš problém?
Zdraví
23. 1. 2018

Dehydratace organismu v zimě – je to i váš problém?

Trpíte od podzimu do jara suchou pokožkou, vysušenými vlasy, tmavými kruhy pod očima, jste celkově více unavení, zimomřiví a máte velký problém se soustředěním? Nemusí za tím být nic složitého. Možná, že nedostatečně pijete nebo volíte nevhodné nápoje. Více...

Nejslavnější cibulové pochoutky: francouzská cibulačka a cibulový koláč

Nejslavnější cibulové pochoutky: francouzská cibulačka a cibulový koláč

Cibule zdaleka nemusí být v pokrmech jen řadovou ingrediencí. Ve francouzské kuchyni se těší velké oblibě ať už hraje hlavní roli v legendami opředené polévce či jako podstatná součást slaného koláče - quiche. Více...

Celerová šťáva jako iontový nápoj: Pomáhá při kocovině i revmatismu
Nápoje
16. 1. 2018

Celerová šťáva jako iontový nápoj: Pomáhá při kocovině i revmatismu

Pokud máte rádi vůni celeru, dopřejte si hydratační účinky celerové šťávy. Zásobuje tělo minerály, vitamíny, aminokyselinami. Sacharidy obsažené v bulvě jsou vhodné při dietě i diabetu. Více...

Jídelníček jako prevence osteoporózy: Přidat vápník nestačí
Zdraví
13. 1. 2018

Jídelníček jako prevence osteoporózy: Přidat vápník nestačí

Osteoporóza je nemoc způsobená ztrátou minerálu vápníku, což má za následek oslabení kostí až zlomeniny. Je to jedna z nejčastějších nemocí spojených se stářím a postihuje mnohem více ženy než muže. Více...

Cizrna, královna rostlinných bílkovin – co s ní v kuchyni?

Cizrna, královna rostlinných bílkovin – co s ní v kuchyni?

Lahodná ořechová chuť a máslová konzistence, tím vynikají kulovitá semena mnohdy v našich zeměpisných šířkách podceňované luštěniny. Přitom dokáže snižovat krevní tlak, zlepšuje stav pokožky, nehtů a vlasů – a co je hlavní – jídla s cizrnou jsou snadná na přípravu. Více...

Plesnivé potraviny nekonzumujte, ale okamžitě vyhoďte
Zdraví
12. 1. 2018

Plesnivé potraviny nekonzumujte, ale okamžitě vyhoďte

I oku pečlivé hospodyňky někdy unikne zapomenutá potravina ve spíži nebo v lednici. Přesto, že si rádi pochutnáte na plísňových sýrech nebo salámech s ušlechtilou plísní, plesnivé potraviny se ke konzumaci nehodí. Ani záchvat spořivosti by vás neměl vést k tomu, abyste se snažili tyto potraviny zachránit, jinak si zaděláte na vážné zdravotní problémy Více...

Proč se ztrácejí vitamíny z potravin?
Zelenina
10. 1. 2018

Proč se ztrácejí vitamíny z potravin?

Zima je pro organismus náročné období kdy tělo potřebuje doplnit vitamíny. Nesprávnou přípravou jídla nebo skladováním potravin však přicházíme o mnoho cenných látek. Jak šetrně zacházet s potravinami, abychom z nich získali co nejvíce nenahraditelných vitamínů? Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS