Zelenina

Bílý chřest do polévky, zelený na másle se ztraceným vejcem

Bílý chřest do polévky, zelený na másle se ztraceným vejcem

Nejchutnější část chřestu je jeho charakteristická zelená špička. Jak ale tuto zeleninu podávat? Pryč jsou doby, kdy jste mohli ochutnat chřest z konzervy obtočený smutným plátkem slaniny jako přílohu k masu. Chřest hraje chutěmi a spolu se ztraceným vejcem v našich receptech vám předvede to nejlepší. Více...

Blankytné květy plné nektaru a jedlé listy: Brutnák se vyplatí vysít

Blankytné květy plné nektaru a jedlé listy: Brutnák se vyplatí vysít

Krásné květy brutnáku jsou prostřeným stolem pro včely a čmeláky ze širého okolí, a to po celé léto i podzim. Je jedlý, léčivý, nenáročný, ozdravuje půdu – zkrátka ideální letnička. Více...

Medvědí česnek lahodí oku i jazyku: pesto a polévka

Medvědí česnek lahodí oku i jazyku: pesto a polévka

Že už naplno propuklo jaro, je jasné nejen podle teplého počasí se sluníčkem, ale třeba i podle zelených trsů medvědího česneku. Kde ho sbírat, když nechcete kupovaný, a jak si s ním v kuchyni poradit? Více...

Jarní pěstování bylinek pro sklizeň mladých lístků

Jarní pěstování bylinek pro sklizeň mladých lístků

Mít stále po ruce čerstvé mladé lístky bylinek je labužníkův sen - kopr do kulajdy, koriandr do orientálních jídel, štiplavá roketa do těstovin i salátu, petrželka na ryby, pažitka na chléb s máslem… Více...

Červená řepa pro jarní očistu a svěží pleť: syrová, vařená, pečená
Zelenina
17. 3. 2018

Červená řepa pro jarní očistu a svěží pleť: syrová, vařená, pečená

Je téměř zázračná. Její častá konzumace v jakékoliv podobě je v mnoha směrech prospěšnější než velké dávky vitaminových či jiných potravinových doplňků. A nemusíte ji konzumovat pouze syrovou. Více...

Domácí smoothies pro jarní očistnou kůru
Zelenina
8. 3. 2018

Domácí smoothies pro jarní očistnou kůru

Nadcházející jaro přímo vybízí k tomu, abychom po dlouhé zimě ulevili svému tělu zatěžovanému těžkými a tučnými jídly. Dobrým pomocníkem nám v tom mohou být zeleninové a ovocné koktejly neboli smoothies. Více...

Co se zbytky ze sklípku? Zachraňte jablka, brambory i dýně
Zelenina
7. 3. 2018

Co se zbytky ze sklípku? Zachraňte jablka, brambory i dýně

I při zachování co nejlepších podmínek má uskladněné ovoce a zelenina jen omezenou životnost. Jak zpracovat poslední nálož loňské úrody, která se ještě krčí v bedýnkách? Více...

Papriky nejsou jen lečo: Pečené v salátu, pálivá omáčka i ragú

Papriky nejsou jen lečo: Pečené v salátu, pálivá omáčka i ragú

Paprika vládne české zelenině – různá leča, nakládané nebo plněné patří k nejoblíbenějším úpravám. Na konci zimy si ale dopřejte odlehčení. Papriky pečte, dejte do salátu, zkuste ragú nebo vynikající pálivou omáčku k masu. Více...

Novinka edice Receptáře: Pěstujeme ze semínek

Novinka edice Receptáře: Pěstujeme ze semínek

Sklízet vlastnoručně vypěstované plodiny je okamžik, na který čeká každý zahrádkář. Sledovat rostlinu od prvního zasetí až do její plné zralosti je malý zázrak. Věříme, že nový svazek edice Receptář - Pěstujeme ze semínek - ocení nejen začínající, ale i pokročilí pěstitelé. Více...

Nápadité využití kvašené zeleniny: studená omáčka, salát, smoothie
Zelenina
27. 2. 2018

Nápadité využití kvašené zeleniny: studená omáčka, salát, smoothie

V kvašené zelenině se skrývá poklad - vás i vaše blízké obohatí nejen o báječné chutě, ale prospěje i zdraví. A takový francouzský salát s jemně nastrouhanou prokvašenou zeleninou ocení i labužníci. Více...

Kimchi a cukemono: Jak doma připravit zdravé orientální pochoutky?
Zelenina
22. 2. 2018

Kimchi a cukemono: Jak doma připravit zdravé orientální pochoutky?

Oblíbili jste si chutnou a tělu nesmírně prospěšnou mléčně kvašenou zeleninu? Pro zpestření můžete vyzkoušet i její orientální variantu. Je osvěžující přílohou k jídlům, třeba místo kyselých okurek. Více...

Co s růžičkovou kapustou? Chutná je pečená, gratinovaná i v salátu

Co s růžičkovou kapustou? Chutná je pečená, gratinovaná i v salátu

Tučný masopust za námi a ještě kousek úporné zimy před námi. Jak se naladit na odlehčenou notu, mít přísun tolik potřebných vitaminů a ještě si pochutnat? Doneste si domů růžičkovou kapustu a pusťte se do některého z našich snadných receptů. Více...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS