Zelenina

3 rychlé večeře z jednoho plechu

3 rychlé večeře z jednoho plechu

Uvařit chutnou a originální večeři během pracovního týdne, kdy se vrátíte po často náročném pracovním dni domů a nechcete trávit hodiny u plotny, přidělává vrásky na čele nejedné ženy. S trojicí našich receptů se přesvědčíte, že to je opravdu hračka, a příště svěříte bleskurychlou přípravu i zbylým členům domácnosti. Více...

Co s quinoou? 3 lehké večeře nebo obědy do krabičky

Co s quinoou? 3 lehké večeře nebo obědy do krabičky

Merlík čislký, známý jako quinoa, se v posledních letech dostal mezi suroviny s téměř zázračnými účinky, označovanými jako superpotraviny. A ne náhodou: neobsahuje totiž lepek, je doslova nabitý energií a má minimum kalorií. Zařaďte ho na své letní menu podle některého z následujících receptů.
Více...

Lehké jarní saláty s hráškem a ředkvičkami

Lehké jarní saláty s hráškem a ředkvičkami

Jaro v plném proudu a léto za dveřmi nabízí krásnou čerstvou zeleninu, díky které si odlehčíte nejen žaludek, ale můžete se snadněji zbavit přebytečných zimních kil. Saláty ale už dávno nemusí být prostá trojkombinace rajče okurka, paprika. Nechte se přesvědčit následujícími recepty, prospějete svému zdraví a navíc si pochutnáte. Více...

Využijte rebarboru, dokud je křehká: zapékaná podle Petra Stupky
Zelenina
22. 5. 2018

Využijte rebarboru, dokud je křehká: zapékaná podle Petra Stupky

Většinou přemýšlíme, zda upéci koláč z rychlého těsta s práškem do pečiva, nebo rebarboru v klasickém křehkém máslovém těstě nebo dokonce nadýchnutém kynutém těstě. Víte co? Ono to jde i bez těsta! Více...

Pěstovat cukety se vyplatí: Jsou krásné a plodí po celé léto

Pěstovat cukety se vyplatí: Jsou krásné a plodí po celé léto

Na mohutné rostliny s pěkně tvarovanými listy a rovněž velikými, zářivě žlutými květy je radost pohledět. Přitom pilně plodí po celé léto až do podzimu. Nastává čas na výsadby, dorostou i květnové výsevy. Více...

Upéct domácí pizzu? Překvapí vás, jak je to snadné

Upéct domácí pizzu? Překvapí vás, jak je to snadné

Pizza jako rychlý oběd nebo večeře, obzvláště o víkendu, skončí na nejednom stole. Už ji ale nemusíte objednávat a obávat se, jestli bude dobře upečená a patřičně horká. Pizzu podle tohoto receptu si zamilujete. Více...

Vypěstujte si salátovou čekanku pro chuť i zdraví

Vypěstujte si salátovou čekanku pro chuť i zdraví

Čekanka u nás bývala známá spíše v podobě bělených puků. Nyní se k ní však přidává neméně zajímavá salátová čekanka s křehkými, červenými a příjemně nahořklými lístky. Právě v květnu je čas ji vysít. Více...

Lahodný mladý špenát: do salátu, omáčky i k zapékání

Lahodný mladý špenát: do salátu, omáčky i k zapékání

Špenát už dávno neznamená nevzhlednou směs podávanou ve školních jídelnách. Nenechte si ujít počátek jeho sezony, kdy je nejjemnější a nejchutnější. S našimi recepty máte postaráno o tři parádní večeře. Více...

Nebojte se rebarbory: Crumble a chutney hotové za okamžik

Nebojte se rebarbory: Crumble a chutney hotové za okamžik

Rebarbora neboli reveň se svými růžolícími řapíky působí atraktivně a vyvolává dojem slaďoučké chuti. Pro opravdové gurmány však není tajemstvím její příjemně nakyslá chuť, která skvěle „sedne“ jak do lehkého dezertu nebo jako doprovod v podobě čatní k sýrům nebo masu. Více...

Vegetariánské lasagne se špenátem, rajčaty a žampiony podle Jessicy Koch

Vegetariánské lasagne se špenátem, rajčaty a žampiony podle Jessicy Koch

Jessica Koch žije se svým mužem, synem a dvěma psy v domě se zahradou blízko Heilbronnu. Doba, kterou kdysi prožila s Dannym, hrdinou částečně autobiografických románů, ji ovlivnila v mnoha směrech. Danny ji přivedl k vegetariánství, šetrnému zacházení s potravinami a k přemýšlení nad jejich původem. Více...

Bílý chřest do polévky, zelený na másle se ztraceným vejcem

Bílý chřest do polévky, zelený na másle se ztraceným vejcem

Nejchutnější část chřestu je jeho charakteristická zelená špička. Jak ale tuto zeleninu podávat? Pryč jsou doby, kdy jste mohli ochutnat chřest z konzervy obtočený smutným plátkem slaniny jako přílohu k masu. Chřest hraje chutěmi a spolu se ztraceným vejcem v našich receptech vám předvede to nejlepší. Více...

Blankytné květy plné nektaru a jedlé listy: Brutnák se vyplatí vysít

Blankytné květy plné nektaru a jedlé listy: Brutnák se vyplatí vysít

Krásné květy brutnáku jsou prostřeným stolem pro včely a čmeláky ze širého okolí, a to po celé léto i podzim. Je jedlý, léčivý, nenáročný, ozdravuje půdu – zkrátka ideální letnička. Více...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS