Zelenina

Cítíte, že potřebujete vitamínovou bombu? Pusťte se do odšťavňování!
Ovoce
14. 2. 2019

Cítíte, že potřebujete vitamínovou bombu? Pusťte se do odšťavňování!

Koho dnes netrápí špatné zažívání, alergie, únava nebo bolesti hlavy? Je sice pravda, že takové symptomy člověka dokážou pořádně vyděsit, obzvlášť pokud přetrvávají delší dobu, to však neznamená, že se musí nutně jednat o závažný zdravotní problém. Právě tyto potíže totiž obvykle bývají následkem dlouhodobého špatného životního stylu, a tak mnohdy nevyžadují žádné léky ani zázračné doplňky stravy - postačí jen dostatečný příjem vitamínů. Více...

Propašujte zdravé potraviny do jídelníčku
Zelenina
6. 2. 2019

Propašujte zdravé potraviny do jídelníčku

Zelenina, celozrnné obilniny, semínka, klíčky... To jsou stálice zdravé výživy. Ale co když vám zkrátka nechutnají? Zakomponujte je to oblíbených jídel a budete se divit, jak rychle zmizí. Více...

Na jáhlách a pohance si můžete i pochutnat
Zelenina
2. 2. 2019

Na jáhlách a pohance si můžete i pochutnat

Pohanka a jáhly patří k mimořádně zdravým snadno stravitelným a posilujícím pokrmům. Nabízíme nejlepší osvědčené recepty čtenářů Receptáře: papriky a rajčata plněná jáhlami, pohanka s brynzou a další. Více...

Pór, vynikající sezónní zelenina k zimnímu kulinaření
Zelenina
29. 12. 2018

Pór, vynikající sezónní zelenina k zimnímu kulinaření

Ozimý pór můžeme ze záhonů sklízet v průběhu celé zimy. A pokud ho nepěstujeme, jako sezónní zelenina je běžně k dostání. Vylepší řadu pokrmů, nebo poslouží přímo jako jejich základ. Více...

Růžičková kapusta, lahůdková a zdravá sezónní zelenina
Zelenina
25. 12. 2018

Růžičková kapusta, lahůdková a zdravá sezónní zelenina

Po vánočním hodování je dobré tělu trochu odlehčit, nejlépe zeleninou. V zimě je ideální zelenina tepelně upravená, která zasytí i zahřeje, a přesto dodá tělu i mnoho prospěšných látek. Více...

Už váš příští nákup potravin může být levnější o stovky korun
Maso a přílohy
22. 11. 2018

Už váš příští nákup potravin může být levnější o stovky korun

Vaše účty za potraviny mohou být výrazně nižší v případě, že začnete nakupovat chytře – v akčních nabídkách. Průměrná česká domácnost je díky nim schopna ušetřit tisíce korun měsíčně, aniž by výrazně měnila kupovaný sortiment, tj. typy uzenin, sýrů, jogurtů, velikost vajec apod. Akční nabídky jsou významnou součástí prodejní strategie řetězců napříč Českou republikou, proč jich tedy nevyužít? Více...

Když necháte dýně po sklizni vyzrát, budou chutnější

Když necháte dýně po sklizni vyzrát, budou chutnější

U zimních hrušek je to efekt celkem známý – mnohé chutnají mnohem lépe po pár měsících ve sklepě nežli hned po sklizni. Týká se však i některých dýní. S tím rozdílem, že do sklepa nepatří. Více...

Bramboráky a salát s topinamburem prospějí nejen diabetikům
Zelenina
29. 10. 2018

Bramboráky a salát s topinamburem prospějí nejen diabetikům

Pohledný a nenáročný topinambur je oblíbený především díky hlíze s obsahem inulinu, polysacharidu, který se rozkládá na fruktózu. Ta má nízký glykemický index, tudíž zvedá jen málo hladinu krevního cukru. Více...

Zdravá a lahodná příloha: zelí dušené i na víně pečené
Zelenina
27. 10. 2018

Zdravá a lahodná příloha: zelí dušené i na víně pečené

Zelí, skvělá a levná tuzemská zelenina, která právě putuje ze zahrad a polí na naše stoly. Dušené i zapečené zelí je vynikající a zdravou přílohou. Vařit a dusit ho však musíme tak, aby neztratilo chuť. Více...

Kysané je nejlepší. Jak si doma naložit zelí?
Zelenina
18. 10. 2018

Kysané je nejlepší. Jak si doma naložit zelí?

Tradiční kysané, tedy mléčně kvašené zelí, je dokonalou zásobárnou vitaminů a minerálů. Patří mezi nejzdravější tuzemské potraviny, navíc skvěle chutná a mnohým pokrmům dodá jiskru. Více...

Dýňové menu Petra Stupky: pečená špagetová dýně, fašírka i chutney
Zelenina
17. 10. 2018

Dýňové menu Petra Stupky: pečená špagetová dýně, fašírka i chutney

Ať už si dáte jakoukoliv dýni, vždy tím prospějete svému zdraví. Dýně totiž velmi efektivně očišťuje náš organismus, působí na snižování tělesné váhy, ale dokážou i výrazně omladit náš vzhled. Více...

Podzimní polévky: kukuřičná, z červeného zelí, topinamburová

Podzimní polévky: kukuřičná, z červeného zelí, topinamburová

Nastupující chladné počasí spolehlivě překonáte s pomocí vydatných zeleninových polévek či krémů. Kromě toho, že vám opravdu budou chutnat, prospějete i svému zdraví. Kukuřičná polévka je malou energetickou bombou díky glukóze, krém z červeného zelí dodá vitamin C, „nakopne“ váš metabolismus a topinambur pomůže snížit cholesterol. Která z nich se stane vaším favoritem? Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2019. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2019 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS