Od cottage sýra ke zmrzlině

Zdá se vám to podivné a přece není! Mléčné výrobky vždy byly součástí zmrzlinářských produktů snad s výjimkou sorbetu, který je především z ovoce a spousty cukru. Při výrobě zmrzlin se používá především smetana, ale také jogurt nebo tvaroh. A právě od těchto mléčných výrobků není daleko ke cottage čili chalupářskému sýru.

Jak snadno a rychle vyrobit zmrzlinu z cottage sýru se můžete přiučit v tomto příspěvku z YouTube kanálu Kraj.

Zdroj: Youtube

Ovocná zmrzlina z cottage sýra

Jednoduché, že? No jistě! Krémovost a plnou chuť dodá zmrzlině právě cottage, a pak už stačí jen přidat něco dobrého, aby byla zmrzlina jahodová, malinová nebo například banánová. Je to ale samozřejmě mnohem pestřejší. Záleží jen na tom, jaké ovoce máte doma a nač máte chuť. Případně, které plody zahrady jste si namrazili a máte je hned po ruce.

V příspěvku šlo konkrétně o směs 360 g cottage sýra, 150 g jahod, 50 g malin a 60 g medu na doslazení. Jste-li milovníky sušenek v a na zmrzlině, pak se vám budou hodit alespoň 3 rozdrcené karamelové sušenky, které zamícháte do hmoty ještě před chlazením. Drobečky sušenek můžete ozdobit zmrzlinu před servírováním, anebo do ní sušenku vmáčkněte.

Mlsání pro dospělé: Slaný karamel nebo káva s kakaem?

Zatímco dětičky se spokojí s ovocnými zmrzlinami, vy můžete vyzkoušet třeba kávovou se slaným karamelem. Dáte si?

Na přípravu slaného karamelu budete potřebovat 1 hrnek cukru a půl hrnečku vody, který ve vodě rozmícháte a společně svaříte na houstnoucí sirup karamelové barvy. Rendlík sundejte z plotny a přidejte do směsi osminku másla rozdělenou na kousky. Také máslo vmíchejte do sirupu, a pak i lžičku soli a půl hrnku smetany.

To vše dobře promíchejte a nechte vychladnout na hustou karamelovou omáčku. Tato se výborně hodí jako poleva na zmrzlinu nebo ji můžete použít jako přísadu při výrobě zmrzliny z cottage sýra.

Můžete být ale ještě odvážnější. Co takhle dát si kávovo kakaovou mraženou mňamku. Příprava je snadnější, než byste mysleli. Možnosti jsou minimálně dvě. Můžete do zmrzlinové hmoty, v tomto případě cottage sýra s medem, vmíchat vychlazené espresso nebo použijte kávu granulovanou čili instantní, což je z mnoha důvodů výhodnější. Dobrá granulovaná káva je chuťově přijatelná, zároveň významně praktičtější při přípravě zmrzliny. Nesmí chybět ani troška čistého kvalitního kakaa. Díky němu bude chuť plnější a neodolatelná.

V praxi to vypadá takhle. Na jeden hrnek cottage sýra přidejte 1 lžíci kvalitního jemného kakaového prášku a 2 lžíce instantní kávy. Rozmixujte a zmrazte!

Zdroje: toprecepty.cz, neutraleating.com