Zahrada

Čerstvě sklizený česnek je nutné dobře uskladnit.

Mnoho lidí dělá po sklizni česneku fatální chybu: Neděláte ji také?

Na vlastní zahradě vypěstovaný česnek se s tím z obchodu nedá prakticky srovnat. Domácí česnek je lahodnější, má plnější chuť a také správnou ostrost, rozhodně se proto vyplatí mít jej doma ve spíži zásobu. Spousta pěstitelů se však setkává s tím, že stroužky česneku po sklizni poměrně rychle vysychají, anebo naopak plesniví, případně ztrácí svou chuť. Stojí za tím špatné skladování.
Bohatá sklizeň dýní a cuket ze zahrady díky přírodnímu hnojivu z cibule.

Starodávný recept na zázračné domácí hnojivo pro dýně a cukety

Spousta zahrádkářů se snaží při hnojení vyvarovat chemie a hledají ekologické varianty. Jednou z nich, která je zároveň nesmírně účinná a předčí i průmyslově vyráběné přípravky, je hnojivo připravené z cibulových slupek. Používali jej už naši předci, postupem času se na něj ale bohužel tak trochu pozapomnělo. Přitom působí naprosto skvěle. Víte, jak ho vyrobit?