Online prodej semen černých jahod

Doba přeje internetovým obchodům a zásilkovému prodeji po celém světě. Pokud se „vaše“ loď nezasekne v Suezské průplavu, budete mít objednané zboží doma do jednoho měsíce, i když přicestuje z opačné strany planety. I semínka rostlin se dají online koupit a rozhodně se to zdá být lepší nápad než nákup celých rostlin. V jakém stavu by se k vám dostaly sazenice po projížďce kolem světa?

Levná exotická semena jahod

Semena černých, zelených, modrých, fialových či duhových jahod jsou k dostání a nejstojí majlant! Třicet semen černých jahod koupíte za čtyřicet korun, zhruba tři sta semen duhových jahod koupíte za zhruba sto třicet korun, a to už za to asi stojí, ne? Doprava je zdarma a co teprve až to uvidí děti!

Neobvyklé barevné varianty jahod

Je v tom ale háček. Pokud vám semena vůbec vzejdou a pakliže to budou skutečně jahodníky, neočekávejte jiné než klasické červené. Černé, modré, brčálově zelené či duhové jahody neexistují. Tedy zatím ne. Barevný obrázek je jen klamavou reklamou a obyčejným podfukem.
Pokud toužíte po jahodové senzaci, raději se obraťte na renomované české prodejce. Třeba budou mít k dispozici semena či sazenice jahodníku bílého ananasového, odrůdy „Snow White“ čili Sněhurka, nebo „White Dream“. Také můžete narazit na jahody mírně do fialkova. Ve skutečnosti jsou velmi tmavé až mírně fialkové. Každý obyčejný chlap by ale řekl, že jsou červené a basta! Fialkové se jmenují „Purple Wonder“ a setkat se můžete i s nažloutlou variantou bílých jahod „Yellow Wonder“.

Jiné atypické plody

Pokud toužíte po něčem extra, jahodomalina neboli ostružiník jahodnatý by také mohl splnit vaše očekávání. Zapomeňte ale na pnoucí se jahodníky označované jako „Mount Everest“. Na tento podfuk se už přišlo dávno a jahodníky se skutečně nechovají jako liány. Raději investujte do zeminy, hnojení a ochrany před škůdci. A vypěstujte si ty nejchutnější červené!

Zdroje:https://strawberryplants.org, https://laidbackgardener.blog