Chloubou každého vlastníka bazénu je čistá a křišťálově průzračná voda, kterou však během léta ohrožují nečistoty, nebezpečné sinice, bakterie a řasy. Proto je pravidelná údržba bazénu během celého léta naprosto nezbytná. V opačném případě se bude voda zelenat, kalit a také zapáchat. Samozřejmě můžete využít prostředky na bázi chemie, které nabízí současný trh. Ale velice snadno si můžete vzít k ruce i pomocníky, které jsou podstatně šetrnější, a navíc neutratíte ranec peněz.

Vsaďte na ověřený a jednoduchý trik s houbičkou

Stačí si za pár kaček koupit čistící houbičky z melaminové pěny, které perfektně využijete nejen v domácnosti, ale i v péči o domácí bazén. Jsou vyrobeny z lehké a extrémně pružné pěny, která dokáže velice jednoduše odstraňovat mnohé nečistoty. Hodí se také k údržbě zahradního nábytku, k čištění obkladů, spár a veškerých znečistěných ploch a povrchů. Houbičky jsou vyrobené bez chemie a velice snadno odstraňují vodou nerozpustné nečistoty.

Jak houbičku použít

Jedná se o zcela triviální metodu, kterou zvládne naprosto každý. Stačí vložit jednu melaminovou houbičku do bazénového skimmeru neboli sběrače a pak jen bez námahy čekat, až absorbuje nečistoty, které způsobují zakalení. Dočkáte se tak opět krásné a čisté vody.

Související články

Využijte UV lampu

Velice šetrnou a bezpečnou alternativou je také čištění vody v bazénu pomocí UV lampy. Neviditelné spektrum světla totiž dokonale likviduje nebezpečné viry a bakterie. Jediné, co stačí, je vystavit vodu ultrafialovému záření. Je nutné, aby byla lampa osazena dle návodu výrobce. Jinak by nemuselo docházet k náležité dezinfekci a zničení veškerých mikroorganismů.

I klasická sběrná síťka tu má své místo

U bazénu se vám vždycky bude samozřejmě hodit i stará dobrá klasika, a tou je sběrná síťka. Odstraníte s ní nejen nečistoty plovoucí na hladině vody, ale i nežádoucí špínu a předměty ze dna bazénu.

Dopujte pravidelně váš bazén vitamínem C

„Céčko“ není jen důležitým vitamínem pro lidský organismus, umí i další zázračné kousky. Neskutečně rychle a účinně promění špinavou či zakalenou vodu v bazénu tak, že ji budete mít opět krásně průzračnou. Na vitamín C neboli kyselinu L. askorbovou jsou nečistoty ve vodě krátké.

A hlavně? Opět žádná chemie, která by mohla neblaze působit na lidskou pokožku a životní prostředí. Na jedno vyčištění si vystačíte s 200 g tohoto vitamínu a snadno si můžete pořídit kilové balení nejen v lékárně, ale i v drogeriích. Nasypte dané množství do bazénu a za chvíli uvidíte výsledek.

Zdroje: www.adbz.cz, www.chalupari-zahradkari.cz, www.dumazahrada.cz