Odrůdy označované jako celoroční můžeme úspěšně vypěstovat i v létě.

Celoroční ředkvička Viola

Tyto ředkvičky tvoří středně velké, tmavě červené kulovité bulvičky s jemně bílou dužinou. List mají polovzpřímené, nižší, jemnější, ale dostatečně pevné pro využití na svazkování. Viola odolává nejen k vybíhání do květu, ale také praskání. Pěstuje se pouze z přímého výsevu na záhonu, nebo jako rychlená pod foliovým krytem.

Ředkvičky mají velmi krátkou vegetační dobu, od výsevu do sklizně potřebují 30-35, výjimečně 40 dnů. Na rozdíl od jiných zelenin koření velmi mělce. Vůči chladu jsou sice odolné, ale pozdní jarní mrazíky je mohou poškodit. Půdu vyžadují humózní, dostatečně zásobenou pohotovými živinami. Po celou dobu růstu také potřebují dostatek vláhy, při jejím nedostatku bývají bulvičky protáhlé a měkké a mají nepříjemnou palčivou až hořkou chuť. Ředkvičky lze vysévat již v únoru do teplého pařeniště, kde bulvičky rychlíme pro sklizeň ve druhé polovině března. Do studeného pařeniště je vyséváme v polovině března a jejich řádky můžeme kombinovat s řádky mrkve k rychlení (např. Stupická), kterou pak sklidíme o něco později.

Do volné půdy na záhony vyséváme od března až do začátku září, a to řídce do řádků vzdálených od sebe 15-20 cm. Husté výsevy jsou na úkor kvality sklizených bulviček, které se nemohou dostatečně vyvinout a jsou pak slabé a niťovité.

Ředkvičky sklízíme včas tak, jak dorůstají. Přerostlé vyšeptávají a měknou, nebo naopak dřevnatí a nejsou pak chutné. Vyplácí se proto vysévat postupně v týdenních až čtrnáctidenních intervalech. V letních měsících mohou stejně jako ostatní brukvovitou zelenina i tyto ředkvičky napadat dřepčíci, kteří poškozují listy. Proto je vhodné výsevy chránit bílou netkanou textilií. Výsevy pravidelně zaléváme, aby bulvičky měly co nejjemnější chuť.

Poloraná ředkvička Lada

Je to poloraná odrůda, určená pro celoroční polní pěstování. Ředkvičky jsou středního až většího vzrůstu, bulvičky mají kulovité až mírně ploše kulovité, temně červené, velké a s bílou jemnou dužinou. Odolávají vybíhání do květu a při letním pěstování i praskání a houbovatění bulviček. Vyséváme je od března, vegetační doba 33-37 dní.

Odolný salát Adinal

Tato nová odrůda celoročního salátu má křupavé a sladké listy a vytváří velkou, svěže zelenou a dobře uzavřenou hlávku, z níž lze připravit salát pro celou rodinu. Hlávky jsou zespoda ploché, takže se snadno sklízejí, navíc jich bývá velké množství v první jakosti. Od pěstování salátů zahrádkáře často odrazuje, že rychle vybíhají do květu, zejména když je nechtějí sklízet najednou, ale postupně. U salátu Adinal nic takového nehrozí. Netrpí ani okrajovou spálou listů, je rezistentní ke mšici kořenové i plísni salátové a přizpůsobivý k různým půdním podmínkám; snáší nejen půdy písčité, ale i těžší a jílovité. O pěstování se tedy může pokusit i ten, kdo jinak nemá se saláty dobré zkušenosti. Hlávky jsou mohutné, proto se doporučuje spon alespoň 40x40 cm.