Bramboráky patří mezi oblíbené české lahůdky. Tento pokrm je sice smažený a není příliš zdravý, ale je tak chutný, že mu téměř nikdo neodolá a křupavý bramboráček si dopřeje. Jak docílit toho, aby byly vaše bramboráky ty nejlepší?

Podívejte se na video:

Zdroj: Youtube

Čím nahradit část mouky?

Aby byly bramboráky jemné a křupavé, stačí přimíchat do těsta dvě až tři lžíce sezamových semínek nebo část mouky nahradit ovesnými vločkami. Nejenže pak budou bramboráky zdravější, ale také mnohem křupavější. Pokud nemáte doma sezam, přidejte do nich dvě lžičky tvarohu nebo bílého jogurtu. Budou tak nejen křupavé, ale také jemnější.

Česnek a majoránka nesmí v bramborácích chybět

A na co nesmíte nikdy zapomenout? Rozhodně na česnek a majoránku! Bez nich by nebyl bramborák nikdy tak skvělý.

Mastnoty se zbavíte přidáním malého množství strouhanky

Mastnoty se u bramboráků zbavíte tím, že z nich odsajete přebytečný tuk papírovou utěrkou nebo ubrouskem. Klidně použijte utěrek více, vyměňujte je do doby, dokud nebudou odmaštěné tak, jak si přejete.

Zbavit se mastnoty ale můžete už při přípravě bramboráků, stačí přidat do těsta trochu strouhanky. Bramboráky pak při smažení nenasajou tolik oleje a budou zdravější a chutnější.

Jak bramboráky ještě ozvláštnit?

Pokud si chcete bramboráky ozvláštnit, či je udělat ještě zdravější, pak do nich přidejte zelí, cuketu nebo třeba mrkev. Tu přidejte do připraveného těsta jednu najemno nastrouhanou. Uvidíte, že bramborák bude mít nejen skvělou chuť, ale i originální barvu. Skvělou barvu bramboráků získáte i tak, že nastrouhané brambory přelijete malým množstvím vařícího mléka.

Související články

Zdroj: www.youtube.com, kniha Dobré rady do každé kuchyně