Do boje s plevely zapřáhněte ocet

Tou nejjednodušší variantou je použití roztoku octa s vodou v poměru 1 díl octa na 3 díly vody. Roztok nalijeme do rozprašovače a postříkáme jím veškeré plevelem zasažené spáry.

Kyselina octová obsažená v kuchyňském octu se samozřejmě svými účinky nemůže srovnávat s totálními herbicidy. Ničí totiž pouze listy plevele, nikoli kořeny. Proto je třeba postřik používat opakovaně a tak připravit plevel o zásoby energie.

Pokud potřebujete o něco silnější hubicí přípravek, ale stále ještě chcete zůstat na ekologické bázi, zkuste následující směs:

  • 2 šálky vody
  • 1,5 šálku octa (bílého nebo jablečného)
  • 0,5 šálku prostředku na mytí nádobí

Příměsi nalijeme do nádoby s rozprašovačem a obsah důkladně protřepeme. Roztok aplikujeme na listy plevele tak, abychom nepotřísnili okolní trávník ani jiné žádoucí rostliny.

Zdroj: Youtube

Vytrvalé plevely nejspíš nezničíte

S velkou pravděpodobností po použití výše zmíněných postřiků zjistíte, že vytrvalé plevely mají opravdu „tuhý“ kořínek. Zvlášť starší rostliny dokáží kořeny sáhnout velmi hluboko. Proto nečekejte, že vás octový postřik zbaví pýru, svlačce, mochny plazivé nebo pcháče. Pokud vá neustálý boj s plevelm nebaví, pak zkuste zvolit "protiútok" a spáry osázejte vhodnými rostlinami tak, aby plevel neměl šanci.