Chceme-li do své zahrady vnést romantiku, zasadíme si růže. Květy v tónech růžových, bílých a nachových pak zkombinujeme třeba s trvalkami, jejichž květy v sobě nesou odlesky modré oblohy. Aby se nám na zahradě krásně snilo, nezapomeňme však na vůni! Vždyť naprosto instinktivně skláníme svoji hlavu ke květu růže, abychom cítili její vůni. A není divu. Právě čich je smysl, podílející se výrazně na uchování vzpomínek spojených s emocemi. A tak stačí přivonět ke květu růže a člověk se přenese k těm nejkrásnějším vzpomínkám. Pro inspiraci jsme vybrali osvědčené odrůdy růží, které potěší na duši a současně nevyžadují příliš mnoho péče. Jsou totiž nejen krásné, ale také velmi odolné vůči houbovým chorobám.

Herzogin Christiana

Něžné pomponkové květy této mnohokvěté růže ukazují při otevření sladce růžový střed. Výborně se kombinuje s levandulí, šantou nebo šalvějí. Její vůně se nese v citrusově sladkých tónech se stopami květu černého bezu a jablka.

Gartenprinzessin Marie-José

Mnohokvětá růže s pomponkovými květy svítivě růžové barvy a výrazným tmavým až purpurovým listem. Slušet jí to bude v doprovodu stříbřitých trvalek (čistec, pelyněk). Vůni má velmi výraznou, se stopami sladkých malin, červeného rybízu či rebarbory.

Constanze Mozart

Mnohokvětá růže v porcelánových tónech pojmenovaná k 250. výročí narození manželky slavného skladatele. V její vůni ucítíme citrónovou verbenu, zralou mirabelku i sladkou švestku.

Kiss me Kate

Pro vytvoření romantického loubí skvěle poslouží tato pnoucí růže s plnými voňavými květy. Její vůně patří k těm klasickým růžovým, ale najdeme u ní i stopy koření, zeleného jablka, citrónové kůry a maliny. Získala řadu světových ocenění z celé Evropy.

Gräfin Diana

Velkokvětá růže intenzivní barvy, jejíž poupata mají klasický ušlechtilý tvar.

Roseromantic

I mezi růžemi s jednoduchým květem najdeme úchvatné romantické krásky. Odrůda Roseromantic k nim právem patří. Upoutá záplavou něžných květů, které se otevírají v krémových tónech a postupně se zabarvují do sytě růžové se žlutým středem. Kromě nás potěší i včely motýly a čmeláky.