Prázdné plastové lahve od nejrůznějších limonád či balené vody nemusejí skončit jen jako další odpad v koši. Využijte je jako okrasu okenních parapetů a vytvořte si důmyslnou jarní dekoraci! Ťukáte si na čelo a přemýšlíte, jak může plastová lahev vyzdobit bydlení? Jednoduše, budete nadšeni.

Plastové lahve, nekonečný zdroj nápadů

PET lahev se dá zrecyklovat a využít mnoha způsoby a vy díky ní ušetříte spoustu peněz a času. Stačí jen vědět jak na to. Vyrobit z ní můžete česáč či sběrač ovoce, stačí do lahve vyříznout díru a připevnit na delší tyč. Pokud máte záhon a nudí vás jeho pravidelné zalévání, vyrobte si z lahve zase důmyslný zavlažovací systém a spoustu dalších vychytávek, které vás nebudou stát ani korunu, potřeba bude jen trocha zručnosti a odhodlání.

Co všechno se dá z PET lahví vyrobit? Podívejte se na videu:

Zdroj: Youtube

Pokud se jedná o květiny, udělejte do víčka lahve pár dírek a odstřihněte dno. Naplňte vodou a umístěte víčkem dolů do květináče, právě jste si vyrobili důmyslné zavlažování pokojových rostlin, takže nebudete muset myslet na jejich zalévání. A u rostlin zůstaneme. PET lahve se dají skvěle využít jako květináč nebo jako truhlík pro venkovní rostliny.

Truhlík skoro zadarmo

Truhlíky na okno patří, zvlášť, když jsou naplněné nádhernými květinami všech barev. Pro výrobu truhlíku je ideální hranatá plastová lahev. Zvolit můžete malou nebo velkou pětilitrovou, podle místa na okně. Nemějte strach, že se na okno plastová lahev nehodí, květiny, jimiž truhlík osadíte, ji snadno a rychle přerostou, tudíž pod nimi nebude vidět.

Výroba truhlíku z PET lahve

Výroba truhlíku z plastové lahve je snadná a nevyžaduje žádné speciální pomůcky. V podstatě budete potřebovat jen hranatou plastovou lahev od pití libovolné velikosti, ostré nůžky nebo nůž, substrát pro rostlinky, které chcete v truhlíku vysadit a samotné rostlinky.

Vezměte plastovou lahev a položte ji na bok. Do horní části vyřízněte díru tak, aby končila zhruba dva centimetry ode dna a na druhé straně dva centimetry od části, která se zužuje k hrdlu lahve. Nasypejte do takto upravené lahve vhodný substrát a už jen zasázejte květiny.

Související články

Zdroje: www.youtube.com, zahradkarskaporadna.cz

Nejvzácnější psí plemena na světě

Zdroj: Youtube