Příroda nabízí v každém ročním období spoustu inspirace na domácí tvoření. Už jste se byli projít v lese? Určitě byste našli spoustu šišek, barevných listů nebo polínek. Pokud zkombinujete tyhle dary přírody s nabídkou květinářství (či vlastní zahrádky), získáte zajímavou podzimní mísu, kterou vám budou všichni závidět.

Podzimní vábnička

Máte tvůrčí náladu? Pak ji využijte na výrobu podzimní mísy nebo truhlíku. Vezměte si (klidně starší) hlubší a těžší keramický květináč. Vložte do něj „na stojáka“ kusy větví nebo kořenů stromů, které jste si přinesli ze své lesní procházky. Mísu pak zasypte oblázky či kameny, které váš „umělý strom“ upevní a zestabilní. Kolem dokola zasaďte pár vřesů, které předtím vyndejte z plastových květináčků. Využít můžete i větvičky jehličnanů s malými šištičkami, které kompozici propůjčí zeleň.

I odkvetlé je krásné

Pro podzimní tvoření se můžete inspirovat i v tomto videu:

Zdroj: Youtube

A protože je podzim časem sklizně i odkvétání, můžete do dekorací zabudovat i odkvetlé květy. Ty kupodivu nebudou vypadat rušivě, ale naopak zajímavě. Hezkou přísadou takových podzimních počinů bývá třeba odkvetlá třezalka, která má zajímavý střed, podobný šišce. Hezky můžou působit i větvičky z výrazných bobulovin, jako jsou arónie či jeřabina. Zkrátka fantazii se meze nekladou. Užijte si tvoření a výsledek vystavte třeba u vchodových dveří. Každý, kdo přijde k vám na návštěvu, bude mít pocit, že je vítaný.

Co ještě můžete použít?

Pokud se vám tvoření zalíbilo, můžete vyrábět dál. Do podzimní výzdoby můžete zužitkovat všechno, co najdete v přírodě. Spadané listí, kusy větví (velmi hezky vypadá bříza), plody, kaštany, žaludy, šípky, ořechy, jablka, kdoule, okrasné tykve, šlahouny břečťanu nebo i kousek lesního mechu.

Související články

Zdroje: www.youtube.com, hobby.blesk.cz