Zdroje:www.svetkreativity.cz, www.chalupari-zahradkari.cz

Proč by měla rajčata vzkvétat po droždí? Droždí, respektive jednobuněčné mikroorganismy po aplikaci do půdy napomáhají procesům, díky nimž mohou rostliny lépe přijímat živiny. Droždí napomáhá růstu kořenového systému rostliny i rozkladným procesům v půdě. Navíc droždí samo o sobě obsahuje i mnohé minerály. Mezi ně patří draslík, vápník, hořčík, ale také měď či fosfor.

Jak připravit pro rajčata hnojivo z droždí?

Je to velmi jednoduché. Nepotřebujete nic víc než 10 g čerstvého droždí, 1 lžíci cukru a jeden litr teplé vody. Všechny ingredience smíchejte a nechejte hnojivo – kvásek vzkypět. Pamatujte, že se objem zvětší, proto musí být nádoba dostatečně velká, jinak by vám obsah přetekl ven. Takto připravené hnojivo je ještě nutné ředit. Používejte ho jako součást zálivky v poměru 1:5.

Jak rajčata hnojit droždím v zálivce?

Se spotřebou neotálejte. Nejlepší je použít celou dávku naráz, případně si chystejte jen poloviční či čtvrtinovou dávku. Rostlinám přilepšujte hnojivem podle jejich nároků, ne všechny rostliny mají stejný cyklus, kdy je vhodné pravidelně doplňovat živiny v půdě. Hnojivo z droždí je vhodné používat dvakrát do měsíce.

V době, kdy má rostlina vysoké nároky na živiny, použijte hnojivo z droždí klidně v zálivce každý týden. Především období kvetení a dozrávání plodů je pro rostlinu náročné a dostatek živin je základem pro její dobrý stav. U rajčat je vhodné použít hnojivo již před nasazováním na květ, podpoříte tak tvorbu květů a tím i bohatou úrodu.

Související články