Základ úspěchu: promyšlené střídání rostlin

Přemýšlela jsem, jestli skleník nebude příliš malý. Promyšleným střídáním plodin a jejich sázením mezi sebe, aby ty pomalu a později rostoucí (např. rajčata) nahradily rychle rostoucí saláty, kedlubny a ředkvičky k rychlé sklizni, jsme dosáhli vysoké výnosnosti i přes nevelkou plochu.

Pohodlná údržba

Úzké záhony jsou z hlediska ošetřování rostlin skvělé a jsem ráda, že jsem si je nechala postavit právě takto. Oproti zkušenostem se širokými záhony je pro mě péče o skleník výrazně pohodlnější. Totéž platí pro vysokou podezdívku.

Co nám skleník za uplynulý rok vyprodukoval?

To si můžete prohlédnout na snímcích ve fotogalerii. Ve vrcholné letně-podzimní sezoně především rajčata, okurky, papriky, lilky a mochyně peruánské. V jarních a podzimních měsících zásoby salátu, kedluben a ředkviček.

Ani v zimě nezůstal skleník nevyužitý – přezimovaly v něm dva olivovníky a vyrostlo dostatečné množství čekanky, pekingského zelí, bazalky a petrželky.

Co bych udělala jinak?

Ačkoli poměrně malý, v sezoně pokryje naši potřebu příslušných skleníkových druhů zeleniny. Vzhledem k vysoké zátěži půdy ji jednou ročně doplňuji kompostem. Po roce používání tedy velká spokojenost.