Zdroje: living.iprima.cz, www.prozeny.cz

Poklady z půdy i domácnosti využijte na zahradě

Také přemýšlíte nad každým uštípnutým talířkem nebo hrnkem bez ouška, co s ním udělat? Nejen kuchyňská keramika, ale i mnohé další předměty z domácnosti je možné použít znova v zahradě mezi zelení. Záleží jen na vašm vkusu a vaší představivosti.

Inspirovat se můžete třeba v této video kompilaci:

Zdroj: Youtube

Staré kousky mohou být dekorativní i praktické

Staré kovové, keramické i dřevěné či kamenné předměty se zahradou často splynou nejlépe. Na chalupách či chatách se takové věci prostě hodí a jejich použití nikoho nepohoršuje. Nádoby můžete osázet, stolek od šicího stroje, dřevěný vozík, ale i starý žebřík či dřevěné a kovové staré nástroje mohou být nejen ozdobou ale i praktickou pomůckou a stojánkem na květiny.

Starý nábytek vdechne zahradě nový život

Velmi hezké bývá také použití starého nábytku a nemusí být ani nijak krkolomné. Malé stolky, židle či skříňka se zásuvkami jsou jako dělané k osázení nebo zapomenutí v nějakém koutu zahrady, kde vytvoří staromilskou atmosféru. Taková zahrada pak vypadá, jako by se v ní zastavil čas.

Jde to ale i barevně a hravě

Další video nabízí pohled na zahradu s využitím již nepotřebných pokladů z domácnosti. Děti v takové plejádě barev a tvarů jistě prožijí mnohá dobrodružství:

Zdroj: Youtube

Pokud máte zajímavou sbírku různých věcí, jen ta jinakost vadí, sjednoťte jejich vzhled třeba nátěrem. Mnohé dekorace venkovského stylu mívají matný nebo polomatný krémový, bílý, zelenkavý či namodralý nátěr, odraný na exponovaných místech. Stačí barva, štětec a za chviličku budete mít sadu krásných doplňků, které se budou prolínat vaší zelení.

Související články