Na výstavě můžete obdivovat druhy masožravek a jiných zajímavých rostlin z celého světa. Část expozice je vždy prodejní a krom běžně pěstovaných se mezi prodávanými rostlinami objevují i unikáty, které jen tak někde neseženete. Personál výstavy a prodejci navíc rádi z vlastní zkušenosti doporučí, jak se o zakoupené rostliny starat.

Dostaveníčko zahraničních pěstitelů

Letošní, v pořadí již 16. ročník výstavy, bude oproti těm předchozím v jednom speciální. V sobotu 22. a neděli 23. června na ni navazuje celoevropské setkání masožravkářů, akce skrývající se za skratkou EEE (European Carnivorous Plant Exchange and Exhibition). Prodejní i výstavní expozice se rozšíří, budou probíhat přednášky a další program nad rámec běžné výstavy. Na některé části programu EEE je třeba se předem zaregistrovat. Bližší informace naleznete na webu společnosti Darwiniana (www.darwiniana.cz), která nadšence o pěstování masožravých rostlin sdružuje a ve spolupráci s Botanickou zahradou výstavu každoročně pořádá.

Pro zájemce i s výkladem

Masožravé rostliny můžete obdivovat od pátku 14. června do pátku 21. června 2019 v čase 9-18 hodin ve skleníku Botanické zahrady v Praze na Albertově (ulice Na Slupi). Vstupné je poměrně nízké, pro zájemce se nabízí i provádění výstavou (zdarma). V případě zájmu o provádění je dobré se ohlásit předem. Komentovaná prohlídka je ideální například pro školní výlety, ale lze ji uzpůsobit jakékoli skupině. Vždy je však dobré ohlásit se několik dní dopředu, aby byl k dispozici volný průvodce.