Zdroje: milujusvujtravnik.cz, hobby.instory.cz

Trávníku se vyhýbejte i v únoru

V zimně se trávník nijak neudržuje. Spíše naopak. Měli bychom se mu vyhýbat, nechodit stejnými cestičkami a celkově ho nezatěžovat. V zimních měsících je trávník často zmrzlý a promáčený. Chozením po něm jej můžete zbytečně ničit. Devastace vrchní zelené zmrzlé části rostliny je sice také nevhodná, ale narušení drnu v případě rozmáčeného bahnitého podkladu je ještě horší. Pokud vám na trávníku záleží, vydržte ještě a choďte přes něj jen minimálně.

V únoru je vhodné trávník přihnojit

Polovina února je vhodná k přípravě trávníku na příchod nové sezóny. Právě během února můžete trávník prvně pohnojit, dejte si však pozor na to, jaké hnojivo použijete. Únorové hnojení má trávník vyživit a ozdravit, aby čelil lépe plísním, a byl připravený na začátek jara v nejlepší možné kondici.
Trávník nechceme „probudit“ a dohnat k rašení a růstu, ale jen udržet jeho dobrý stav. Proto nepoužívejte hnojiva bohatá na dusík, který se hodí spíše během vegetačního období, ale hnojiva podzimní či zimní, která jsou naopak bohatá na draslík. S hnojením to nepřehánějte, v případě hnojení je vždy lepší méně než více.

Na co dávat pozor při únorovém hnojení trávníku

Trávník hnojte v době, kdy teploty přes den už neklesají pod 5 °C. Kdybyste toužili ničit pampelišky či jiný plevel, pak herbicidy se doporučuje používat až od 10 °C.
Pokud nechcete stoupat na trávník, nachystejte si prkno, po kterém můžete chodit a jednoduše jej přesouvat. Hnojit můžete ručně rozhozem, anebo rozmetačem hnojiva, který granule pomalu působícího přípravku rozhodí v pravidelnějších odstupech. To je důležité nejen pro správnou výživu, ale také proto, aby se trávník hnojivem nespálil.