Živé květy

Aby byl vás květináč veselý, zkombinujte svěží zelenou barvu s barevnými jarními květinami. Do hlíny můžete zasít jarní osení a mezi ně nasadit různé jarní cibuloviny. Pokud jsou stonky dlouhé a nechtějí z květináče „trčet", pomozte si zeleným drátkem. Celou cibulku pak zahrňte hlínou. (Zdroj: www.midwestliving.com) Truhlík zalévejte každý den, aby osení vyrašilo. V květináči se budou skvěle vyjímat tulipány, narcisy nebo hyacinty. Pokud chcete životnost dekorace v truhlíku prodloužit, vysadit můžete macešky, primule nebo vřesovec. Tyto truhlíky také můžete dát ven. Květiny by měly přežít i nižší jarní teploty.

Papírové dekorace

Barevnost truhlíku skvěle doplní výstřižky z papíru ve tvaru zajíčka nebo kuřátka. Použijte karton nebo pevný barevný papír, z něhož vystřihnete požadovaný tvar. Postavičky můžete přilepit na špejli a tu do hlíny zapíchnout. Zabráníte tak nasáknutí papíru vodou. Po odkvetení jarního truhlíku můžete celou dekorační špejli použít později i jako označovač vysázených odrůd.

Jarní symboly

K jaru patří kraslice, skořápky od vajec a peříčka. I tyto symboly můžete do svého truhlíku zakomponovat. Skvěle se budou vyjímat na jarním osení, které připomíná zelenou louku. Pokud použijete dekorativnější truhlík, můžete si tuto výzdobu položit i na stůl a oslavit s ním Velikonoce. (Zdroj: cz.pinterest.com)

Keramické dekorace

Věnoval vám někdy někdo keramickou postavu zajíčka, slepičky a vy si lámali hlavu, jak tento dárek použít? Posaďte je do truhlíku. I když to na první pohled může vypadat jako kýč, keramická zvířátka se skvěle hodí právě mezi barevné květiny a skořápky vajec. Králíčci mohou vykukovat z truhlíku a slepice sedět na vejcích. Potěšíte tak především své děti, které si s nimi mohou hrát a vymýšlet jarní příběhy. (Zdroj: cz.pinterest.com)

Kočičky, větvičky a pedig

K naší kultuře patří také věnec symbolizující nesmrtelnost a ochranu před zlými silami. I do truhlíku můžete tento symbol zakomponovat přidáním větviček, které nahoře svážete. Vytvoříte tak vysokou kulatou dekoraci.

Do „oka" věnce můžete pověsit obrázek nebo kraslici a květináč vyzdobit živými květinami. Použijte větvičky s rašícími kočičkami, pružné pruty košíkářské vrby nebo zbytky pedigu. Nezapomeňte hlínu, do které jsou větve zapíchnuty, zalévat. Je možné, že vám na nich vyraší nové lístky. (Zdroj: cz.pinterest.com)