Novinka edice Receptáře: Ovocné stromy
13. 6. 2018

Novinka edice Receptáře: Ovocné stromy

Sklízet vlastní ovocnou úrodu je potěšením pro každého zahrádkáře. Cesta ke šťavnatým plodům však skrývá mnohá úskalí. Nová edice Receptáře vám ji však může značně zpříjemnit. Zaměřuje se totiž výhradně na ovocné stromy.

JabloňOvocnářství se zdá být už vcelku vysokou zahradnickou disciplínou. Ne každý však chce mít místo zahrady ovocný sad, někomu stačí pár stromků, na jejichž plody bude moci být náležitě pyšný.

Ať už jste zběhlými ovocnáři nebo s jeho pěstováním teprve začínáte, jistě oceníte nový bookazín z edice Receptáře, ve kterém na 80 stranách naleznete vše potřebné pro pěstování vlastního ovoce na vašich zahradách.

i

Publikaci Ovocné stromy koupíte v e-shopu internetového Receptáře za 99 Kč včetně poštovného.

Co v nové edici Receptáře najdete?

Edice Ovocné stromy

  • Dozvíte se mnoho praktických rad, jak a kdy ovocné stromy  vysazovat a jak správně postupovat při jejich prořezávání. Nechybí ani rady jak ovoce správně sklízet a úrodu uskladňovat.
  • Představíme vám 12 v našich končinách nejoblíbenějších ovocných stromů (jabloň domácí, kdouloň podlouhlá, mišpule německá, třešeň ptačí, višeň obecná, hršeň obecná, morušovník, jeřáb oskeruše, slivoň, jeřáb obecný, meruňka obecná, broskvoň obecná) a zaměříme se na jednotlivá specifika jejich pěstování. Ukážeme si nejznámější odrůdy a způsoby ošetřování proti chorobám a škůdcům. Také se dozvíte spoustu zajímavostí, jako jsou například zdravotní benefity konzumace určitých druhů ovoce či rady, jak předcházet nejčastějším problémům, které zahrádkáře při pěstování mohou potkat. 
  • A abychom vaši radost z vlastní úrody ještě o něco více umocnili, v závěru publikace najdete recepty na domácí džemy, dezerty i jiné lahodné pokrmy.

Malá ochutnávka: Jablečný džem s bezinkami

Ačkoli se nic nevyrovná zakousnutí do sluncem vyhřátého, čerstvé utrženého plodu, je řada způsobů, jak si ovocné potěšení uchovat i v měsících mimo sezónu. Jedním z nich je například výroba domácí marmelády. V edici Ovocné stromy najdete mimo jiné i recept na jablečný džem s bezinkami.

  • Jablečný džem s bezinkami
  • 2,5 kg jablek
  • 1,5 kg kuliček černého bezu
  • 1 kg želírovacího cukru
  • 150 ml tuzemského rumu

Bezinky povaříme ve 400 ml vody, rozmixujeme je a šťávu scedíme přes husté síto. Jablka zbavená jádřinců nastrouháme a povaříme ve 400 ml vody a poté je smícháme s bezinkovou šťávou. Do směsi vmícháme želírovací cukr a vše vaříme do zhoustnutí. Přidáme rum, džem krátce povaříme a naplníme jím skleničky, které uzavřeme a krátce sterilujeme.

Autor Kateřina Slezáková.

Vložte nový komentář jako nepřihlášený uživatel nebo se přihlaste.
Povinné položky jsou označeny *

Napište číslicí výsledek příkladu: šestmínusčtyři = 

Pokud jste již registrováni na iReceptáři, přihlaste se svým uživatelským jménem a heslem.
Povinné položky jsou označeny *

Diskuse

vložit dotaz »
PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2018. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2018 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS