Novinka edice Receptáře: Pěstujeme ze semínek
28. 2. 2018

Novinka edice Receptáře: Pěstujeme ze semínek

Sklízet vlastnoručně vypěstované plodiny je okamžik, na který čeká každý zahrádkář. Sledovat rostlinu od prvního zasetí až do její plné zralosti je malý zázrak. Věříme, že nový svazek edice Receptář - Pěstujeme ze semínek - ocení nejen začínající, ale i pokročilí pěstitelé.

Rostliny z domácího výsevuPěstování  vlastní zeleniny se někomu může zdát zdlouhavé, ale být trpělivý se rozhodně vyplatí. Nemusíte investovat příliš času a úsilí, a přesto se můžete radovat z bohaté úrody. Novinkou v našem e-shopu je publikace, která vám bude na 80 stranách skvělým pomocníkem na cestě za zahradou plnou zdravých a chutných plodin i okrasných květin: Pěstujeme ze semínek.

i

Publikaci Pěstujeme ze semínek koupíte v e-shopu internetového Receptáře za 99 Kč včetně poštovného.

Co v nové edici Receptáře najdete?

  • Edice Receptáře - Pěstujeme ze semínekDozvíte se tipy a triky jak správně postupovat při výsevu semínek, kdy začít a jaké pomůcky k tomu budete potřebovat.
  • Seznámíte se s 33 druhy rostlin a získáte rady pro jejich pěstování (asijská listová zelenina, bazalka, brutnák, brokolice, cuketa, černý kořen, česnek medvědí, čínské a pekingské zelí, fazol, hrách, chřest, jahodník měsíční, kadeřávek, kapusta růžičková, kedluben, kopr vonný, libeček, lilek, majoránka, mangold, meloun vodní, mrkev, okurka, paprika, petržel zahradní, pór, rajče, ředkvička, řepa salátová, salát, špenát). 
  • Naučíte se, jak správně nakličovat semena a získat tak celoroční zdroj vitamínů.
  • V závěru publikace na vás čekají recepty na výtečné pokrmy, kterým domácí zelenina dodá mnohem lepší chuť. 

Malá ochutnávka: cuketové řízky s česnekem

Chcete na svou nadcházející úrodu správně naladit své chuťové buňky? Vyzkoušejte jeden z receptů z publikace Pěstujeme ze semínek. 

  • Cuketa nakrájená na kolečka.velká cuketa
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky soli
  • hladká mouka
  • vejce
  • strouhanka
  • tuk na smažení

Na česnekový dresink:

  • 150 g smetanového jogurtu
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička citronové šťávy
  • sůl
  • pažitka

Cuketu omyjeme, osušíme, oloupeme ji a odstraníme semena. Nakrájíme na kolečka o síle 1 cm. Česnek utřeme, smícháme se solí a tuto pastu vetřeme do plátků cuket. Naskládáme je na cedník a necháme 20 minut odstát, až cukety pustí vodu. Pak vodu pečlive slijeme, případně plátky kratičce propláchneme studenou vodou, aby cukety nebyly přesolené. Osušíme je papírovou utěrkou, obalíme je v klasickém trojobalu z mouky, vejce a strouhanky a prudce usmažíme ve vysoké vrstvě rozpáleného tuku. Po smažení cuketové řízky pokládáme na papírové utěrky, které vsáknou přebytečný ruk.

Autor Kateřina Slezáková.

Vložte nový komentář jako nepřihlášený uživatel nebo se přihlaste.
Povinné položky jsou označeny *

Napište číslicí výsledek příkladu: sedmmínuspět = 

Pokud jste již registrováni na iReceptáři, přihlaste se svým uživatelským jménem a heslem.
Povinné položky jsou označeny *

Diskuse

vložit dotaz »
PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2018. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2018 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS