Zajímavosti

Soutěž Receptáře o nejhezčí kraslici
Soutěže
12. 3. 2019

Soutěž Receptáře o nejhezčí kraslici

Zdobíte vajíčka? Můžete vyhrát! Časopis Receptář vyhlašuje soutěž o nejhezčí kraslici. Pošlete nám do redakce svou vlastnoručně ozdobenou velikonoční kraslici. Redakce vybere ty nejkrásnější a nejoriginálnější a jejich autory odmění. Více...

Kdy bude masopust v roce 2019?
Zajímavosti
6. 2. 2019

Kdy bude masopust v roce 2019?

Masopust budete v běžném kalendáři hledat marně. Zatímco různé významné dny a svátky bývají zvýrazněné, masopust mezi ně nepatří. Na jaké datum připadá masopustní úterý letos? Více...

Darování květin dle etikety: Význam má počet i barva květů
Okrasná zahrada
28. 12. 2018

Darování květin dle etikety: Význam má počet i barva květů

Kousek romantiky je v každém z nás. A květiny navíc člověka doprovázejí od kolébky až po hrob. Kdy, jak a komu je darovat? Jak s nimi zacházet v divadle či opeře? A je sudý počet skutečně jen smuteční? Více...

Suiseki, japonské umění kamene: koníček pro všímavé, tvořivé a trpělivé
Na návštěvě
11. 12. 2018

Suiseki, japonské umění kamene: koníček pro všímavé, tvořivé a trpělivé

Tvorba suiseki je krásný koníček pro každého, kdo má rád přírodu, kameny a práci se dřevem. Výtvory, které jsou nejprve hledány a pak s citem dotvářeny, se stávají jedinečnou ozdobou interiéru i zahrady. Více...

Kouzelné čarověníky aneb krása v chybě
Okrasná zahrada
10. 12. 2018

Kouzelné čarověníky aneb krása v chybě

Metlovitá nebo chomáčovitá znetvořenina, která vyrůstá na větvi jinak normálního stromu, se nazývá čarověník. Rukama Karla Kalouše z Duban jich prošly tisíce. A přece ani on tajemství úplně neodhaluje. Více...

Cesta čaje: Jak se čajové lístky sklízejí, suší a fermentují?
Nápoje
6. 12. 2018

Cesta čaje: Jak se čajové lístky sklízejí, suší a fermentují?

Mnozí z nás si bez šálku čaje nedovedou představit příjemný den. Lahodný čaj zahřeje i osvěží. Odkud tento výjimečný nápoj pochází, jak probíhá sklizeň čajových lístků a jejich a další zpracování? Více...

Vánoční soutěž Receptáře: Vypečené cukrování 2018

Vánoční soutěž Receptáře: Vypečené cukrování 2018

Máte oblíbený recept na vánoční cukroví a rádi pečete? Zapojte se do tradiční soutěže časopisu Receptář Vypečené cukrování a utkejte se s dalšími účastníky. Více...

Pichlavá vášeň aneb kaktusaření
Pokojové rostliny
16. 11. 2018

Pichlavá vášeň aneb kaktusaření

Pokud někdo věnuje pěstování kaktusů takřka celý život, jsou jeho rady nedocenitelné. A neméně zajímavý je i příběh kaktusáře. Jeho vášeň pro kaktusy se zrodila díky tetiným agávovým šulánkům. Více...

Seznamte se s hanji, aneb jak vzniká tradiční korejský ruční papír

Seznamte se s hanji, aneb jak vzniká tradiční korejský ruční papír

Hanji, cesta do Česka. Tak se jmenuje výstava fotografií a řemesel, která představuje výrobu a využití korejského tradičního ručního papíru hanji. Výstava trvá pouhé tři dny a navštívit ji můžete v pražském Uměleckoprůmyslovém museu. Více...

Znáte králičí parkur? Závodníci potřebují rychlé nohy i bystrou hlavu
Savci
24. 10. 2018

Znáte králičí parkur? Závodníci potřebují rychlé nohy i bystrou hlavu

Králíci závodí v překážkových dráhách a sprintech se stejnou vervou a nadšením, jako lidé, psi i koně. Ale musíte je ke sportu správně navést. Důležitý je i vzájemný vztah králíka a cvičitele. Více...

Ten správný čas k odletu aneb fenomén ptačí migrace na vlastní oči
Ptáci
4. 10. 2018

Ten správný čas k odletu aneb fenomén ptačí migrace na vlastní oči

Některé věci k podzimu prostě patří. Zrající jablka, vítr foukající do strnišť, padající listí nebo hejno hus táhnoucí do teplých krajin. Jak ale stěhovaví ptáci poznají, kdy je ten správný čas k odletu? To i mnohem víc se dozvíte o nadcházejícím víkendu během Festivalu ptactva. Více...

Podzimní Flóra Olomouc startuje. Receptář a jeho hosté se na vás těší
Okrasná zahrada
4. 10. 2018

Podzimní Flóra Olomouc startuje. Receptář a jeho hosté se na vás těší

Tradiční podzimní přehlídka ovoce a zeleniny startuje dnes na výstavišti Flora v Olomouci.  Svým pojetím a názvem Tržiště první republiky odkazuje ke stému výročí státu a tradicím trhů na náměstích a návsích. Součástí doprovodných programů jsou tradiční Dny Receptáře. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2019. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2019 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS