Andělé coby poslové boží jsou v Bibli i Koránu. V židovské kabale navíc existuje přesná hierarchie, kterou lze přiřadit i k určitým typům lidí. Poznejte vašeho anděla. Seznamte se, zjistěte, jak s ním můžete komunikovat a kdy, a nebojte se poznat, co má rád, když budete žádat o pomoc či radu.

Beran: 21. 3.–20. 4., anděl Kamael: Anděl odvahy, ochránce

den – úterý, květiny – rudé růže, pelargonie, barvy – ohnivě červená, zelená

Má lehkou a veselou energii: Pomáhá k rozvoji osobní kreativity a lepším pracovním a tvůrčím výkonům. Dobrý pomocník a rádce v oblasti partnerství a může pomáhat v růstu a poznání duchovních zkušeností a překonání předsudků a různých negativních kódů. Vyrovnává a čistí vztahy mezi lidmi, učí nás pochopení a toleranci vůči našim blízkým. Je patronem umělců a jeho vibrace pomáhají zajistit harmonii a krásu.

Býk: 21. 4.–20. 5., anděl Hagiel: Anděl lásky a umění

den – pátek, květiny – růžové a bílé růže nebo orchideje, barvy – jemná růžová a zelená

Napomáhá k uvolnění stresu a vyrovnává čakry. Pomáhá při zdravotních problémech, zvláště pak v oblasti páteře. Dokáže nám pomoci, jak svůj život změnit, napravit. Pomáhá rušit negativní vzorce chování, a tak napomáhá k růstu člověka a posílení jeho pozitivního náhledu na život a svět kolem. Podporuje lásku mezi lidmi, zvláště partnerskou. Pomáhá k vyvážení vlastního sebehodnocení člověka, má ochranitelské schopnosti.

Blíženci: 21. 5.–20. 6., anděl Rafael: Učitel a léčitel

den – středa, květiny – iris, azalka, konvalinka, barvy – žlutá, oranžová a světle modrá

Hlavní andělský pomocník při léčení, regeneraci a obnově lidského zdraví. Má jemnou a posilující energii. Neléčí jen fyzické tělo, ale i psychické bloky, negativní emocionální stavy a deprese. Umí zajistit osobnostní stabilitu. Pomáhá terapeutům, lékařům a lidem, kteří pomáhají druhým. Dokáže rychleji uzdravit a pomoci k celkové harmonii.

Rak: 21. 6.–20. 7., anděl Gabriel: Anděl zvěstovatel

den – pondělí, květiny – bílé lilie, barvy – stříbrná, bílá, světle modrá

Jeho energie pomáhá ke změnám a uskutečnění životních cílů. Učí radosti, pohybu a oživení. Miluje změny a rád se jich účastní. Je nositelem pozitivních zpráv (podle Bible zvěstoval právě tento anděl Panně Marii narození Krista). Jeho pomoc je důležitá v době změn a

pomáhá oprostit se od starých a omezujících očekávání a představ. Probouzí v nás pozitivitu a schopnosti řešit problémy. Vede k osvobození od strachu a obav a k znovunalezení radosti.

Lev: 21. 7.–20. 8., anděl Michael: Anděl bojovník

den – neděle, květiny – slunečnice, měsíček, bílý brambořík, barvy – zlatá a modrá

Nejznámější ze všech andělů, silný bojovník proti silám temna a zla. Je mocným ochráncem i vykonavatelem boží vůle, jeho atributem je meč. Pomáhá lidem při překonání těžkých zkoušek v jejich životě, i v boji s našimi negativními vlastnostmi. Vibrace tohoto Anděla nám dodávají odvahu i sílu překonat negativitu.

Panna: 21. 8.–20. 9., anděl Rafael: Anděl učitel a léčitel

den – středa, květiny – iris, azalka, konvalinka, barvy – žlutá, oranžová a světle modrá

Hlavní andělský pomocník při léčení, regeneraci a obnově lidského zdraví. Napomáhá k odstranění fyzických i psychických bloků, negativních emocionální stavů a depresí. Může pomoci k celkové harmonizaci a souladu jak v psychické, tak i fyzické oblasti. Jeho energie působí blahodárně i při různých zasutých emocionálních blocích a potížích.

Váhy: 21. 9.–20. 10., anděl Hagiel: Anděl lásky, krásy, umění

Mívá kolem sebe květy, hudební nástroje, holubice, motýly

den – pátek, květiny – růžové a bílé růže nebo orchideje, barvy – jemná růžová a zelená, jemné odstíny

Napomáhá k uvolnění stresu a vyrovnává energetické toky těla – čakry. Pomáhá při zdravotních problémech, zvláště pak v oblasti páteře. Při přivolání jeho pomoci nám může vnuknout jasné myšlenky, jak máme svůj život měnit, napravovat. Energetické působení tohoto andělského rádce pomáhá rušit negativní vzorce chování, a tak napomáhá k růstu člověka a v posílení jeho pozitivního náhledu na život a svět kolem. Pomáhá také k vyvážení vlastního sebehodnocení člověka, má ochranitelské schopnosti.

Štír: 21. 10.–20. 11., anděl Asrael: Vše tajemné, skryté

den – úterý, květiny – bílé kopretiny a lilie, barvy – temně modrá až do černa a růžová

Tato andělská energie nám napomáhá nahlédnout do hlubin naší duše. Velmi často pomáhá v práci psychologům a terapeutům, kteří zkoumají lidské nitro. Pomáhá při vnitřní přeměně a transformaci. Jeho působení tlumí vlivy fanatismu, vede k toleranci a pochopení druhých, dokáže vzkřísit i již zapomenuté vztahy. Je poslem míru a porozumění pro širší skupiny lidí. Je andělem míru a diplomacie.

Střelec: 21. 11.–20. 12., anděl Zadkiel: Milosrdenství a prosperita

den – čtvrtek, květiny – hyacint a fialový šeřík, barvy –- vínová, lila fialová

Vede člověka k uvolnění a uvědomění si jednoty světa duchovního i hmotného, napomáhá růstu a postupné změně, moudrosti. Je propojen i se zvířecí a rostlinnou říší. Díky jeho pomoci se naučíme navazovat přirozeně vztah s neviditelným, duchovním světem. Pomáhají k nastolení práva i vyšších univerzálních zákonů. Pomáhá při rozvoji duše i ducha, je nazýván „strážcem a učitelem kosmických zákonů“. Podporuje nás v nalezení pravého životního plánu, učí nás meditovat a duchovně se očistit.

Kozoroh: 21. 12.–20. 1., anděl Kassiel: Anděl učitel, prověřuje a zkouší

den – sobota, květiny – chrpa, iris, tmavě fialové macešky, barvy – temně červená a černá

Má transformující energii a je všude tam, kde jsou těžké životní zkoušky a problémy. Pomáhá nám najít skutečné hodnoty v životě. Jeho lekce však mohou být náročné, ale umí nás motivovat k důležitým rozhodnutím a činům. Podporuje také smíření se s osudovými ranami a ztrátami. Dovolí nám vyrovnat se se stárnutím našeho fyzického těla a úbytkem sil a ukáže nám sílu duchovního vývoje.

Vodnář: 21. 1.–20. 2., anděl Uriel: Ovládá hvězdy i Zemi

den – sobota, květiny – chrpa a pivoňka, barvy – tmavě červená a modrá

Ovládá hmotu a má nejhustší vibrace, protože je spjat s hmotou a zemí. Pomáhá v případě katastrof a nehod, umí nastolit znovu pořádek. Podporuje lékaře, zdravotníky, léčitele, výzkumníky a vědce. Potřebným pomůže k získávání hmotných statků. Motivuje člověka k činorodosti a dokončení stanovených cílů.

Ryby: 21. 2.–20. 3., anděl Asariel: Duchovní učitel, prohlubuje intuici

den – čtvrtek, květiny – narcis, modrý iris, barvy – tyrkysová a modrá

Pomáhá v prohlubování intuice a daru předvídání. Pomáhá rádcům a mystikům při získávání moudrosti. Dokáže pomoci v rozeznávání pozitivních a negativních duchovních vlivů, protože je duchovním učitelem. V jeho vibracích neobstojí žádná lež nebo polopravda. Pomáhá i zbavit se různých závislostí, ať drogových či alkoholických, nebo i v případě dlouhodobých, nevyjasněných partnerských vztahů.

Zdroje:

https://www.kartarkysvetla.cz/vyklad-karet-stitky/andelsky-horoskop/

http://www.srdceklic.cz/andelsky-horoskop-na-rok-2021-rok-sily-a-odvahy/

https://zeny.iprima.cz/astroclanky/andelsky-horoskop-poznejte-sveho-andela