Delikatesy české, brazilské, francouzské, japonské, středozemní, thajské, ale například i košer kuchyně promění malebný kout Prahy v kulinářský ráj. Na Křižovnickém náměstí, v Pražských Benátkách pod Karlovým mostem, na Alšově nábřeží i na Vltavě nabízejí svá menu desítky restaurantů. K účasti je zve Pavel Maurer, pořadatel akce a také tvůrce uznávaného žebříčku nejlepších restaurací v Česku − Grand Restaurant Pavla Maurera.

Podívejte se na mapu a festivalová menu jednoho z minulých ročníků.

Mezi jídly najdete davelské pikantní utopence, zadělávané drštky s domácím chlebem, tvarohové knedlíčky se smetanovými jahodami, ale třeba také tatarák z tuňáka s chřestovou pěnou ochucenou citrónovou trávou, rebarborovo-jahodové želé s bio jogurtem nebo čínské kantonské nudle s houbami shi-take, bambusovými výhonky, vepřovou panenkou, pak-soi a ústřicovou omáčkou…

Nechybějí degustace piva, vína ani cooking shows šéfkuchařů. Mistři ve svém oboru připraví před zraky diváků pokrmy na téma: kulinářská senzace v době krize. Na programu bývá barmanská show. K dostání jsou dětské nealkoholické koktejly. Kdo bude chtít, může si smlsnout na proslulé zmrzlině Häagen−Dazs, čerstvých ústřicích nebo na ovoci z celého světa.

V rámci festivalu uskutečňují tematické soutěže profesionálních kuchařů

Platí se Grandy

Při koupi sstupenky získává návštěvník veletržní platidlo, zpravidla 10 Grandů. Slouží k nákupu specialit a drinků. 1 Grand = 25 Kč. Na festivalu je také možné platidlo dokupovat.

Foto Prague Food Festival