Pivo v zahradě

Zlatavý mok je osvědčeným hnojivem i lákadlem pro obtížný hmyz a nenasytné slimáky. Zvětralé pivo nařeďte vodou v poměru 1:2 a květiny roztokem zalévejte přibližně jednou týdně. Pokud se po zimně na trávníku objevily hnědé skvrny, které značí plísňovou chorobu, zbavíte se jich také pivem. To nejdříve převařte, zchlaďte a nalijte na skvrny. Slimákům, kteří požírají vaši úrodu, zase můžete připravit příjemnější poslední hodinku tak, že zahrabete např. zavařovací sklenici do země, samozřejmě naplněnou dostatečným množstvím piva. Slimák se nejdříve napije a pak utopí. Podobně na tom bude i obtížný hmyz. Do misky nalijte trochu piva a postavte ji na zápraží nebo vedle místa, kde si užíváte letní večer. (Zdroj: twitter.com)

Pivo v domácnosti

Pivo je skvělým pomocníkem i pokud jde o leštění povrchů. Pokud chcete mít lesklý dřevěný nábytek, použijte trochu zvětralého piva, hadříkem ho zapracujte do dřeva a na sucho ještě vyleštěte. Podobně můžete využít tento mok i na mosaz a měď, nebo si jím vyleštit zašlé kohoutky. Stačí vzít igelitový sáček, nalít do něj trochu piva a zavázat ho tak, aby byl kohoutek ponořený. Oxid uhličitý by měl zbavit kohoutek vodního kamene a nevzhledných map. (Zdroj: forbes.cz)

Pivo pro krásu

Říká se, že pití černého piva podporuje růst bujného poprsí, což však vědci ještě bohužel nepotvrdili. Co ale pivo, jak světlé či tmavé, podporuje, je lesk vlasů. Může za to kombinace chmelu a ječmene. Nejdříve však pivo musíte převařit, aby se odstranil alkohol, který naopak pokožku vysušuje. Dvě deci nalijte do hrnce a vařte tak dlouho, aby se obsah zredukoval přibližně na čtvrtinu. K němu pak přidejte šampón nebo si pivem jen tak polévejte vlasy místo kondicionéru. (Zdroj: styl.instory.cz)