A tak se vlastně veletržní okukování a nákupování všeho důležitého, například pro jarní zahrádku, může proměnit v docela příjemný víkendový zážitek.

Na vybraných akcích se Receptář představuje nejen v rámci svého výstavního stánku s odbornou poradnou a nabídkou časopisů a knih, ale také velkou tematickou expozicí nebo programem, v němž účinkují známé osobnosti.

Narcis 2012

Například dubnovou výstavu jarních květin Narcis 2012 na Výstavišti v Lysé nad Labem zahajuje 12. dubna 2012 divadelní a filmová herečka Sabina Laurinová.

Spolupracovník Receptáře, zahradník ing. Vlastimil Šindelář pro tuto výstavu ztvárnil na ploše 1500 m2 expozici rozkvetlých narcisů, tulipánů a dalších jarních cibulovin.

Stánek s expozicí hobby magazínu Receptář na výstavě Narcis 2012 zájemci najdou v 1. poschodí výstavní haly A. Připraveny jsou zde oblíbené pěstitelské poradny.

K tradiční účasti Receptáře na veletrhu patří poradenství pro pěstitele, ale pořadatelský tým myslí také na pravidelné návštěvníky a zařazuje do programu novinky.

  • K vidění tady je expozice originálních šperků z ateliéru módní návrhářky Jany Piarové, výstava obrazů a kreseb z ateliéru akademické malířky Marie Kovaříkové aj.

To vše v centru dění prodejní výstavy zahrádkářských potřeb, cibulovin a květinových sadeb, okrasných a ovocných dřevin, odborné literatury a zahradní techniky. Souběžně se navíc koná veletrh Elegance 2012, jehož část je letos zaměřena na africkou módu.

Jarní etapa Flory Olomouc 2012

Několik dní po skončení výstavy Narcis 2012 se Receptář představí na jarní části mezinárodní zahradnické výstavy a veletrhu Flora Olomuc, doprovázené zahradnickými trhy květin, zeleniny, semen, okrasných rostlin, školkařských výpěstků, zahradnických pomůcek a potřeb. Souběžně probíhá Hortifarm, veletrh drobné zahradní mechanizace, zahradnických pomůcek a potřeb.

Stánek Receptáře s nabídkou časopiseckých a knižních titulů pro pěstitele, chataře a chalupáře je umístěn ve foyeru výstavního pavilonu A.

  • V sobotu 21. 4. 2012 zde návštěvníkům představí nový díl oblíbené Edice Receptáře. Půjde o publikaci Naše ryby a oblíbené rybí recepty. K mání budou i předchozí díly edice Atlas hub a Zdraví do kapsy.

Připomeňme, že hlavní expozice Flory Olomouc v největším výstavním pavilonu A nese v roce 2012 název Zahrada v pohybu. Tulipány, lilie, narcisy, hyacinty, balkonovky, řezané i hrnkové květin přivezly vídeňští městští zahradníci.

Floristé letos poměří svou aranžérskou nápaditost při vázání Kytic pro muže. Jak už to v Olomouci bývá, veletrh doprovází program s dobrou dechovou a folkovou muzikou.

Na veletrhu se představuje množství různých zahradních a pěstitelských oborů. Letos speciálně například rostliny pro zimní zahrady, orchideje, bonsaje, rododendrony, skalničky, kaktusy, masožravky.

Informace o dalších jarních výstavách

s účastí Receptáři najdete v kalendáři:

  • 16.−20. 5. Hobby, jarní etapa veletrhu v Českých Budějovicích, program Receptáře, soutěže pro diváky, zahradní poradna
  • 23.−27. 5. Natura Viva 2012, mezinárodní výstava v Lysé nad Labem, sobotní program Receptáře, zahradní poradna
  • 14.−17. 6. Růžová zahrada 2012, 2. ročník výstavy růží a letních květin v Lysé nad Labem, program Receptáře