Pokaždé když jsem s něčím začal, přidělal jsem si tím zároveň i další práci. Nejsem totiž až tak manuálně zručný, takže když jsem se do něčeho pustil, většinou jsem něco rozbil a musel to opravit, nebo jsem zjistil, že před tím musím udělat ještě něco jiného.“

KONEC ADAMA BREJCHY

Takže jste vlastně nechtěně spustil takový nekonečný řetězec práce?

Bylo to sice myšleno trochu s nadsázkou, ale ano.

V Krkonoších jste však také sportoval, což se vám nevyplatilo.

Na konci karantény mi praskla achillovka při nohejbalu.

Zřejmě se držíte pravidla „Když už, tak už...“ Jdete do všeho naplno?

Hrozně rád bych řekl, že jo. Ale myslím si, že to tak není. Ten úraz byl spíš náhoda, ale je pravdou, že při sportu jsem obětavý. Rozhodně bych to však nezobecňoval na veškerou činnost, co dělám. Bohužel.

Jak dlouho budete s nohou marodit?

To budou možná vědět vaši čtenáři, kterým také někdy praskla achillovka. Já myslím, že noha v sádře bude minimálně šest až osm týdnů, po kterých následuje rehabilitace. Takže dřív než za půl roku si nohejbal nezahraju.

Teď se v Krkonoších věnujete manuálním činnostem?

Já spíš ukazuju, co má kdo dělat, a nepřiměřeně to potom komentuju.

Neuvítal jste jako populární osobnost roušku, která poskytuje jistou míru anonymity?

Mě diváci ze seriálu znají i s rouškou, takže když mě paní pokladní během nákupu poznala, nejdřív mě to překvapilo, ale pak mi to došlo.

Se zasádrovanou nohou se vám asi nebude hrát divadlo a natáčet úplně ideálně.

Divadlo se ještě moc nehraje, první představení na Letních shakespearovských slavnostech mám až ke konci srpna, takže to už bych se nemusel až tolik belhat. Pak chystám svůj solo stand-up comedy, ale udělám z toho sit-down tragedy, takže taky v pohodě. A co se týče Modrého kódu, tak v něm jsem už skončil. A dodávám, že dobrovolně. Dva roky, kdy jsem v seriálu účinkoval, jsou tak akorát. Bylo to krásné, ale myslím si, že aby mohlo něco nového začít, tak musí něco skončit.

„Já zvlášť velké nápory popularity nezažívám, a už vůbec ne v maringotce v Krkonoších, kde jsem trávil karanténu.“