Na začátku března jste symbolicky převzal štafetu po legendárním Přemku Podlahovi, dokonce na sobě máte i kostkovanou košili. Jak si novou roli užíváte?
Košili mám zatím v každém ze sedmi dílů, které jsme už natočili, jinou. O nové roli, jak doufám, posléze shledáte, se vůbec nedá mluvit, protože jsem se zařekl, že „herectví“ odložím při Receptáři v šatně. Mým úkolem je být průvodcem, prostředníkem a zástupcem všech diváků. Potěší mě, když se ukáže, že díky tomu přibývá spokojených diváků.
Jak si vysvětlujete mimořádně vysokou oblibu pořadů pro kutily v Česku?
Hustotou výskytu kutilů.
Další otázky a hercovy odpovědi na téma víno, manželství, děti a vnuci přináší Receptář 5/2016.
Podle mého odhadu je nejméně každý druhý občan naší země kutil, přičemž polovina z nich jsou kutilové příležitostní.
Někteří Čechové a Moravané ale klamou tělem, neboť se zajímají o kutilství jen teoreticky, aby byli v hostincích za zasvěcence.
Když za vámi přišli s nabídkou uvádět Receptář, váhal jste?
Váhal jsem poměrně dlouho. Přistoupil jsem na to jen pod podmínkou, že to bude na zkoušku, jen do prázdnin. Pak se uvidí.
Cítíte se v některém receptářovém tématu více „jako doma“?
Ano, všude, kde je čemu se s úžasem divit. To je u nás doma moc oblíbené.
Neláká vás teď začít zahradničit nebo kutit?
Zahradničím i kutím už 37 let, od okamžiku, kdy jsme koupili chatu v Pyšelích. Teď intenzita samozřejmě kolísá, s pracovním zatížením a pochopitelně i věkem.
Mezi vaše záliby patří malování. Máte čas se mu věnovat?
Výtvarno mám za náruč, ve které spočinu, až skončím s herectvím. A to nastane, až nedokážu buď udržet, nebo opustit myšlenku, jak praví Cimrmani.
Foto Receptář 5/2016 ( archiv televize Prima)