I když se banány nepěstují v České republice, našly si v našem jídelníčku své místo. Toto ovoce je totiž považováno za superpotravinu, jelikož v něm obsažené složky dokážou bojovat proti různým nemocem. Stejně tak je efektivní i banánová slupka, která až příliš často putuje rovnou do odpadkového koše. Tím tak ale vyhazujete účinnou zbraň s protiplísňovými, antibakteriálními a enzymatickými vlastnostmi. Změňte pohled na banánovou slupku a využívejte ji ve prospěch svého zdraví!

Co všechno obyčejná banánová slupka dokáže s vaším tělem, můžete zjistit z tohoto videa:

Zdroj: Youtube

Banánová slupka vás zbaví bradavic

Kožní nemoci, především na chodidlech, mohou být často velmi bolestivé. Banánové slupky obsahují mimo jiné silné antioxidanty a enzymy, jež vás dokážou zbavit jednou pro vždy bradavic i kuřích ok. Z banánové slupky si vystřihněte kolečko o něco málo větší, než je vaše bradavice, a vnitřní stranou ji na ni položte. Slupku upevněte páskou a nechte působit přes noc. Postup opakujte denně, dokud bradavice zcela nezmizí. Neočekávejte však, že bradavice zmizí po třech kúrách. Chce to trpělivost, která vás dostane k zaručenému výsledku.

Obklad na suché paty z banánových slupek

V banánové slupce se nachází vitaminy A, B, C a D, které jsou výborným léčivem na suchou a svědivou pokožku. Pokud jste ten typ člověka, který potřebuje různé krémy na nohy, aby se zbavil suchých pat, pak vyzkoušejte tuto přírodní cestu. Po celý jeden týden si na 30 minut denně přikládejte banánovou slupku na popraskané paty. Kůže bude opět hydratovaná a zdravá!

Uvolnění třísky pomocí slupky

Banánová slupka je skvělým pomocníkem také při zadření třísky, ať už na rukách, tak i na nohách. Pokud vám tříska nepůjde vytáhnout, vezměte si kousek banánové slupky, kterou na ni vnitřkem přiložte na 20 minut. Slupka kůži zjemní a třísku lehce posune směrem nahoru, díky čemuž půjde jednoduše vytáhnout.

Omlazovací banánová kúra

Začaly se vám objevovat na pleti jemné vrásky či linky? Pomoc naleznete v kuchyni v podobě banánových slupek! Lutein, který je v nich obsažen, dokáže efektivně zpomalovat stárnutí a sjednotit tak tón pleti. Přiložte si vnitřek banánové slupky na obličej a relaxujte po dobu 20-30 minut. Poté slupky vyhoďte, obličej opláchněte studenou vodou a usušte. Tuto půl hodinku si pro sebe dopřávejte každý den.

Související články

Zdroje: styl.instory.cz, zdravezdravi.cz, prozeny.blesk.cz