Slupky vyleští boty

Vaše kožené boty by potřebovaly vyčistit, ale doma není žádný krém na boty? Není třeba zoufat! Stačí vzít banánovou slupku a jejím vnitřkem boty naleštit. Díky tuku ve slupce budou vypadat jako nové. Na závěr otřete povrch měkkým hadříkem, aby byly boty báječně lesklé.

Skvělé hnojivo

Pokojovky vám právě neprospívají? I tady pomohou banánové slupky. Namočte je asi na týden do vody a pak tuto zálivku dopřejte všem rostlinám doma. Voda z banánových slupek je vynikající organické hnojivo pro všechny pokojovky, a to proto, že banány jsou bohaté na minerály, které posilují rostliny. Nejlepší je používat slupky z bio banánů, protože ty nejsou ošetřeny chemikáliemi. A pokud listy na vašich pokojových rostlinách nejsou tak lesklé, jak bývaly, použijte stejný trik jako u bot.

Bělejší zuby

Možná se vám to bude zdát neuvěřitelné, ale banánové slupky bělí zuby. Stačí je pravidelně (výsledky jsou patrné již po 3 týdnech) potírat vnitřkem banánové slupky a nechat působit asi 2 minuty. Poté si vypláchněte ústa. Minerály obsažené v banánech, zejména hořčík a draslík, zuby absorbují a vypadají bělejší. Skvělé na tom je, že tato metoda není abrazivní a nezničí vaši sklovinu.

Maska na akné

Trápí vás nebo někoho z vaší rodiny akné? I v tomto případě mějte po ruce banánové slupky. Banány obsahují zinek, hořčík a železo, které působí protizánětlivě. Obsahují také velké množství škrobu, který absorbuje přebytečný maz ucpávající póry. Vnitřkem slupky buď můžete potírat obličej, anebo si připravit masku. Rozmixujte jednu banánovou slupku, půl hrnku ovesných vloček, tři lžíce hnědého cukru a tuto směs pak rozetřete na pokožku. Nechte působit asi 10 minut a poté důkladně opláchněte.

Související články

Zdroje: cleverly.me, www.prevention.com