Zdroje: www.healthline.com, makeupandbeauty.com

Blahodárné banánové slupky

Banány i banánové slupky jsou skutečně plné důležitých látek, které jsou prospěšné v moha směrech. Jsou bohaté na vlákninu, a to především na draslík, ale i hořčík a vitamin B6. Samozřejmě nesmíme zapomenout ani na významné antioxidanty jako katechiny a fenolické kyseliny.

Jistě jste už slyšeli, že nutričně významné banánové slupky je určitě vhodné použít jako hnojivo pro rostliny nebo součást kompostu. I rostliny totiž potřebují konkrétní minerály ke svému růstu a zdraví. Banánové slupky však nesvědčí jen rostlinám. Můžete je použít i pro svůj vlastní užitek. Hodí se totiž perfektně pro zlepšení pokožky celého těla.

Vyzkoušejte hydratační účinky banánových slupek

Co je dobré vědět o banánových slupkách, než si je přiložíte vnitřní stranou na tvář? Na živiny bohaté a vlahé banánové slupky vám pomohou s redukcí akné a podpoří produkci kolagenu, zmírní vrásky i otoky okolo očí. Banánové slupky uleví také pokožce po nadměrném slunění, ale také je vhodné aplikovat je na suchá až drsná místa, jako jsou chodidla a především paty, lokty či kolena.

Jak banánové slupky použít?

V tomto videopříspěvku autoři ze Smart Fox ukazují, jakým způsobem použít banánové slupky na chodidla. Uvidíte, jak je to jednoduché!

Zdroj: Youtube

Slupky se vždy přikládají vnitřní částí na pokožku. Slupkou můžete problematická místa mírně masírovat, protože působí podobně jako krém. Na opuchlá víčka či pytle pod očima stačí slupky přiložit, nechat působit alespoň několik minut, ideálně však čtvrt hodiny a opláchnout vlažnou vodou.

Obličej potřený vlahou slupkou můžete nechat nemytý přes noc a opláchnout se až ráno, což je vhodné, jestliže chcete nechat látky působit déle. To je vhodné při boji s akné či redukci vrásek.

Na vyloženě suchá místa či spálená od sluníčka se doporučuje přiložit slupku a nechat na místě co nejdéle, tedy přes noc v ponožce nebo pod bandáží či přiléhavým oblečením. Druhý den ráno můžete pokožku umýt, nebo na postižené místo přiložit novou slupku.

Související články