Zhubnout co nejrychleji a nejefektivněji by si přál každý, kdo není se svým tělem spokojený. Pokud však toužíte po setrvalé odpovídající váze, počítejte s tím, že se ze dne na den žádný zázrak nestane. Vsaďte na kvalitní jídelníček, zdravý životní styl a dostatek aktivního pohybu. Shazování dlouho usazených tělesných tuků potřebuje svůj čas. Je tu však pomocník, který vám s hubnutím prokazatelně pomůže.

Podívejte se na video a nezapomeňte si pustit české titulky:

Zdroj: Youtube

Kombinace vzácného tria

Bobkový list, zelený čaj a skořice jsou účinné přírodní antioxidanty, které velmi napomáhají kromě jiného i při redukci hmotnosti a detoxikaci těla. Můžete si z nich připravit skvělý čaj, který vám pomůže hubnout a bude vám dokonale čistit střeva. Jeho příprava trvá jen pár minut a jistě vás zaujme i svou chutí a vůní.

Bobkový list

Známé koření s typickou vůní se často používá v kuchyni a některá jídla si bez něho nedovedeme ani představit. Využít však můžete i jeho léčivé účinky, které podle vědců podporují i hubnutí. Bobkový list se podílí na očistě těla a dokonale podporuje celkové trávení.

Kromě toho je plný zdravých látek, obsahuje vlákninu, kyselinu listovou, silice, éterické oleje, třísloviny i hořčiny, vitamíny A a C. Bohatě je v bobkovém listě zastoupeno i železo, hořčík, draslík, mangan i selen. Díky obsaženým látkám má bobkový list protizánětlivé a močopudné účinky a podílí se na regulaci hladiny krevního cukru. Navíc umí zlepšit koncentraci a paměť a uleví vám od bolestí kloubů a svalů.

Kvalitní zelený čaj

Zelený čaj neobsahuje žádné kalorie, naopak je jejich silným spalovačem. Zároveň snižuje chuť k jídlu a zrychluje metabolismus, takže zvyšuje spalování tuků, které se pak neukládají ve formě nevzhledných tukových polštářů.

Skořice

Stejně tak skořice má mnoho léčivých vlastností, které příznivě ovlivňují hubnutí. Toto koření podporuje trávení, zrychluje metabolismus, ovlivňuje správnou funkci inzulínu a brání nadměrnému ukládání tuků v těle. Navíc má antimikrobiální a antiparazitické účinky a jedná se také o silný antioxidant. Zároveň se dočkáte i lepšího stavu pokožky a skořice je dokonce i účinným afrodiziakem.

Čaj, který vás zbaví nadváhy

Do varné konvice vložte 1 polévkovou lžíci zeleného čaje a zalijte ho 8 až 10 dcl vroucí vody. Následně přidejte 1 až 2 celé skořice a 3 bobkové listy. Konev zakryjte víčkem a odvar nechte tak 15 minut louhovat.

Jak čaj užívat

Pokud chcete co nejdříve zaznamenat hubnoucí účinky, vypijte 3 menší hrnky denně. Poprvé hned ráno na lačný žaludek, druhý šálek v době mezi snídaní a obědem a poslední večer po posledním jídle. Nikdy však nápoj nepijte po 20. hodině.

Zdroje: ncbi.nlm.nih.gov, www.prirodajelek.cz, www.rehabilitace.info, www.zdravestravovani.eu