Ochutnejte odvar z jablek a bobkového listu

K čemu všemu jsou nám bylinky i koření už máme vesměs představu, stále nás ale překvapují zvláštní kombinace, které však v minulosti nebyly nijak neobvyklé.

K čemu se hodí povařit jablko s bobkovým listem vám prozradí videopříspěvek z YouTube kanálu Natural Cures.

Zdroj: Youtube

Jaký je jablečný odvar s bobkovým listem?

Jablečný nálev s bobkovým listem má překvapivě příjemnou chuť. Bobkový list si sice spojujeme spíš s přípravou vývarů a mas, nicméně běžně se používá i na přípravu čaje při různých obtížích či jako součást pitného režimu při redukčních dietách.

Kombinace jablka a bobkového listu nebo chcete-li vavřínu, je prospěšná doslova celému tělu i mysli. Odvar je bohatý na antioxidanty a obsahuje protizánětlivé látky. Harmonizuje hladinu krevních cukrů, což je důležité nejen pro cukrovkáře, ale i pro ty, kteří hledí na figuru nebo se snaží hubnout. Vyrovnaná hladina cukru je důležitá pro kognitivní i metabolické funkce, zásadně také ovlivňuje pocit hladu nebo chutě na jídlo. Odvar podporuje také zdraví a průchodnost dýchacích cest. Zlepšuje zažívání, zmírňuje nadýmání a plynatost.

Vezměte jablko, bobkový list a třeba skořici

Jak takový odvar připravit? Je to docela jednoduché. Do rendlíku nebo malého hrnce dejte nakrájenou polovinu jablka i se slupkou. Přidejte dva nebo tři bobkové listy a zalijte vše vodou. Povařte zhruba 15 minut a po vychlazení můžete tekutinu vypít.

Pokud vám tento odvar vyhovuje, můžete si ho čas od času také vylepšit například skořicí nebo hřebíčkem. Na dochucení se hodí med nebo čekankový sirup, který je významně méně kalorický.

Související články

Zdroje: prirodajelek.cz, varimedobroty.cz