Kouzlo orientálních tanců panuje už od počátků věků, kdy jimi ženy uctívaly bohyně, zejména Matku - prvotní Stvořitelku a Živitelku. V břišním tanci jde především o správné pohyby, které mají pro ženy hned několik zdravotních benefitů. Vyzkoušejte sílu břišního tance i vy! Díky němu se budete cítit fantasticky.

Zatančete si základy břišního tance z pohodlí domova podle tohoto videa:

Zdroj: Youtube

Připomeňte si svou ženskost

Břišní tance nebyly původně stvořeny pro mužské oči, nýbrž pro jedinečné zvýraznění ženskosti. Možná si říkáte, že s přibývajícím věkem už nejste tolik přitažlivé a se smutným úsměvem se díváte na mladé dívky. Jestliže je to váš případ, neváhejte ani chvilku, rozpohybujte boky do hudby a začněte tancovat břišní tance. Budete překvapeny, jak vám tento tanec rychle dodá sebevědomí a naplní vás pocitem štěstí!

Kila navíc jen výhodou!

Pokud máte o nějaké to kilo navíc, pak rozumíte, že při mnoha sportech se rychle člověk zadýchá a už zkrátka nemůže. V břišních tancích však nejde o žádné závodění, otylost je naopak velkým benefitem! Díky ní totiž mnohem lépe vynikne celé umění tanečnice.

Pozitivní účinky na kondici

Podle vědců správné provedení pohybů může mít pozitivní vliv na vaše zdraví. Břišní tanec zlepšuje prokrvení celého těla, pohyblivost i jednotlivou koordinaci pohybů. Není to styl tance, u kterého byste zhubly, ale naopak pomůže zpevnit svaly i postavu. Pomáhá také proti bolesti a ztuhlosti krčních svalů, se kterými jsou s přibývajícím věkem stále větší problémy.

Zlepšení duševního zdraví

Už po dlouhá staletí je známo, že muzika a tanec dokáží přivést člověka úplně na jiné myšlenky. Pokud jste zažily nějaké trauma nebo trpíte depresemi, taneční umění vám s tím může pomoci. Vnímání ladných pohybů společně s hudbou povzbuzuje a čistí mysl. Břišní tanec není nijak složitý, vůbec se nemusíte bát, že byste ho nezvládly!

Pohodlné oblečení stačí

Když se řekne břišní tanečnice, nejspíše se vám vybaví překrásný kostýmek složený z podprsenky, sukně a zdobeného pásu přes boky. Pro splnění účelu však postačí, když si na sebe vezmete upnuté tričko, volné kalhoty nebo sukni a baletní piškoty. Říkáte si, proč právě tričko na tělo? Má to jeden prostý účel. Díky němu totiž budete moci sledovat a kontrolovat správné pohyby vašeho trupu i břicha.

Související články

Zdroje: pubmed.ncbi.nlm.nih.gov, novinky.cz, vitalia.cz, stastnezeny.cz