Guarana

Tato brazilská rostlina obsahuje vysoký podíl kofeinu. Kofein pomáhá stimulovat metabolismus a zvýšit energii. Guarana může také pomoci kontrolovat hlad a předcházet nadváze.

Zelený čaj

Zelený čaj obsahuje látku zvanou EGCG, která podle vědců pomáhá zrychlit metabolismus. Zelený čaj také obsahuje kofein, který může pomoci zvýšit energii a podpořit spalování tuků.

Šalvěj

Šalvěj je známá pro své antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti, ale také má schopnost podpořit metabolismus. Šalvěj může pomoci regulovat hlad a podpořit trávení.

Jak si připravit ten nejlepší šalvějový čaj, se podívejte ve videu:

Zdroj: Youtube

Zázvor

Zázvor je známý pro své schopnosti zlepšovat trávení a podporovat metabolismus. Zázvor může podle vědců také pomoci snížit hlad a podpořit spalování tuků. Zázvor má vlastnosti, které pomáhají povzbuzovat trávení a podporovat funkci jater. Také má energizující účinky, které mohou pomoci zlepšit váš metabolismus a podpořit hubnutí.

Kurkuma

Známé žluté koření, které se často používá v indické kuchyni. Kurkuma obsahuje látku zvanou curcumin, která má podle vědeckých studií schopnost podpořit metabolismus a snížit hlad. Kurkuma má protizánětlivé vlastnosti a může pomoci podpořit funkci jater a trávení.

Nevsázejte jen na bylinky

Je také důležité si uvědomit, že bylinky samy o sobě nemohou zaručit rychlejší metabolismus. Je nutné tuto strategii kombinovat s vyváženou stravou a cvičením, aby bylo možné dosáhnout optimálního zdravotního stavu. Bylinky lze užívat ve formě čajů, tablet nebo jako koření při vaření.

Je důležité zahrnout do svého jídelníčku více zeleniny a ovoce, abyste podpořili svůj metabolismus a udrželi své tělo v dobré kondici. V závěru lze říci, že bylinky mohou být užitečným doplňkem k zrychlení metabolismu, ale neměly by být jediným řešením pro udržení dobrého zdravotního stavu. Je nutné se držet vyvážené stravy a pravidelně cvičit, abyste dosáhli optimálního zdraví.

Poraďte se raději se svým lékařem

Všechny tyto byliny jsou přírodní a mohou být bezpečně konzumovány jako čaje nebo jako součást vaší stravy. Přesto je důležité konzultovat se svým lékařem, pokud máte jakékoliv zdravotní problémy nebo užíváte nějaké léky, abyste se ujistili, že bylinky neovlivní vaše zdraví negativně. Navíc, pokud jste těhotná nebo kojíte, může být lepší se těchto bylinek vyvarovat.


Zdroje: www.bezhladoveni.cz, primanapady.cz, pubmed.ncbi.nlm.nih.gov