Ženská bylinná vaginální napářka je v podstatě intimní spojení s přírodou, kdy si díky páře z bylinek nejen příjemně prohřejete ženské orgány, ale skrz sliznici a pokožku se dostanou léčivé účinky až do útrob vašeho těla. Kdysi se používala hlavně po porodu a k léčbě gynekologických potíží. Zmínky o ní jsou známy především z Vietnamu, Kambodži, Turecka, Číny, Švédska, Guatemaly, Mexika a Havaje.

Metoda v-steam zažívá opět boom

Vaginální napářku využívaly už naše babičky a dobře věděly proč. Jedná se o metodu, o níž jste mohli slyšet i pod názvem vaginal steaming, herbal steaming nebo yoni steam. Velikou popularitu jí dala Gwyneth Paltrow někdy v roce 2016 a od té doby je opět ženami, které se zajímají o přírodní léčbu a přístupy, hojně využívána.

Jak na voňavé napařování?

Jedná se o starodávnou metodu, která je v principu naprosto jednoduchá a hlavně efektivní. V současné době si dokonce můžete pořídit v lékařských potřebách i napařovací stoličku.

Nejprve vybranou bylinnou směs chvíli povařte a nechte lehce vychladnout na pro vás příjemnou teplotu. Poté se posaďte nad hrnec, zabalte se do deky a relaxujte a užívejte si klidu a pohody. Během terapie byste měli popíjet i vhodný bylinkový čaj nebo čistou vodu, protože je důležité doplňovat tekutiny. Pak nezbývá než si tento čas pro sebe jen plnohodnotně užívat.

Úspěch tkví v pravidelnosti

Nečekejte zázraky hned po jedné napářce, terapii je potřeba provádět opakovaně. Také je dobré sledovat, jak vaše tělo reaguje na konkrétní bylinku a není od věci je obměňovat a také kombinovat.

A jaké byliny lze použít?

Na nesnáze s bolestivou a nepravidelnou menstruací či výtokem je skvělý řebříček. Stejně tak kontryhel, který vám zajistí kvalitní děložní sliznici. Na kvasinky zas perfektně funguje měsíček, který též urychluje hojení a umí dokonale upravit celý menstruační cyklus.

Pro „padesátnice“ je velmi užitečný červený jetel a drmek, které mají pozitivní vliv na harmonizaci hormonálního systému. Jitrocel vám zajistí detoxikaci a uspíší hojení ran v intimních partiích. Podobný účinek má i dubová kůra, která se dá využít i k léčbě hemoroidů.

Maliník je skvělé tonikum a kokoška pastuší tobolka umí skvěle regulovat krvácení. Na čistění je zase kopřiva a taková damiána je dokonalé afrodiziakum. A pokud si chcete zarelaxovat, sáhněte po levanduli.

Zdroje: www.harmoniezeny.cz, www.jimejinak.cz, www.zenyzenam.cz