Zdroje: www.prozeny.cz, www.mojezdravi.cz

Čaje, které pomohou s doléčením po prodělaném covid-19

Přetrvávající problémy po prodělaném onemocnění covid-19 nejsou vzácné. Únavu až vyčerpání, bolesti kloubů, přetrvávající kašel nebo problémy s usínáním či nesoustředěnost pociťují mnozí vyléčení týdny či měsíce. Tyto nepříjemné přetrvávající projevy nemusí být každodenního rázu, ani silné intenzity. Jakkoli jsou vaše problémy velké, můžete si ulevit i pomocí přírodních preparátů a určitě také bylinných čajů.
I ti, jejichž onemocnění bylo lehčího charakteru, mohou využít bylinných čajů k očistě organismu a k načerpání nových sil. Každé tělo si zaslouží rekonvalescenci a péči.

Pročistěte tělo pomocí bylinných čajů

Všichni po jakékoli nemoci mohou využít bylin, které pomáhají očistit tělo. Moderní slovo detox neskrývá nic jiného než očistu organismu a s tou by se mělo začít od zažívání, podpory lymfatické soustavy, jater i ledvin. Pokud rádi užíváte bylinné čaje, pak jistě tušíte, že pro tyto účely lze doporučit jitrocel, pampelišku, echinaceu, kopřivu nebo ženšen sibiřský.
Nezapomeňte, že imunita a zdraví celého těla úzce souvisí s mikroflórou střev, kterým prospějete probiotiky. Z domácích prostředků jsou to fermentované potraviny, jako jsou jogurt, kefír, vietnamské kimči nebo kysané zelí.

Covidový i normální kašel zažehnají čaje z bylin

Na přetrvávající kašlání můžete pít čaj z jablečníku, jitrocele, lipového květu, mateřídoušky a tymiánu. Všechny tyto bylinky mají pozitivní vliv na odkašlávání, bolest v krku, zánět průdušek, rozpouštění hlenů i zmírnění dráždivosti kašle.
S dýcháním by vám měl pomoci čaj z fenyklu, ostropestřce, hřebíčku nebo plicníku či popence.

I čaje vás v rekonvalescenci nakopnou

Velmi často trápí po prodělaném onemocnění covid-19 také únava. Pocit vyčerpání, a to jak fyzického, tak i duševního, vám pomůže eliminovat máta, šalvěj, lékořice či ginkgo. Z exotičtějších bylin můžete zkusit guaranu, kratom nebo kolovník.