S přibývajícím věkem se tuk začíná usazovat v bocích a pasu, kde se ho po padesátce už jen tak snadno nezbavíte. Také kvůli hormonálním změnám, které zapříčiňuje menopauza. Zdravý jídelníček, dostatek pohybu, kvalitní spánek. To vše je k vysněné postavě potřeba, ale jistě byste si cestu k ní rádi usnadnili. Neváhejte a sáhněte po řapíkatém celeru, který je mnohem užitečnější, než si myslíte.

Podívejte se na video, co dokáže konzumace celerového džusu s tělem po 30 dnech:

Zdroj: Youtube

Záporné kalorie celeru

Slyšeli jste už o řapíkatém celeru, který má negativní kalorie? Není to vtip, jelikož kousek pravdy na tom přece jen je. Celer, jako každá jiná potravina, nějaké ty kalorie obsahuje, ale ve velmi malém množství. Při jeho trávení spálíte více, než vlastně sníte. Je to také jeden z důvodů, proč je tato zelenina tolik oblíbená při hubnutí.

Celer jako stvořený pro hubnutí

Mimo nízkokalorické hodnoty obsahuje řepíkatý celer podle vědců vysoké množství vlákniny, vitaminů, minerálů i antioxidantů. Látky, vyskytující se v celeru, zrychlují metabolismus a účinně zahání chuť k jídlu, která snahu zhubnout komplikuje. Pravidelné pití celerové šťávy dokáže také vyrovnat hladinu cukru v krvi, krevní tlak a prospěje střevní mikroflóře.

Pravý čas na konzumaci celeru

Příchod padesátky velmi často provází bolesti a další nepříjemné zdravotní komplikace, proti kterým řapíkatý celer účinně bojuje. Kromě toho, že pomáhá tělu zbavit se škodlivých látek, odstraňuje rovněž nadbytečnou kyselinu močovou, která stojí za vznikem artrózy. Skvělý je také pro ty, které trápí zácpa a špatné trávení. Zároveň podporuje tvorbu žluče a chrání před vznikem žlučových kamenů.

Zdravý celerový životabudič

Nepoužíváte celer příliš často při vaření? Nevadí! Do svého těla ho můžete dostat v podobě celerové šťávy. Pokud jste celerovou šťávu ještě nikdy nepili, je dobré ji ze začátku zředit se šťávou jablečnou, abyste tento drink hned zpočátku neodsoudili za jeho výraznou a poněkud slanou chuť. Skleničku odšťaveného řapíkatého celeru pijte ráno i večer.

Související články

Zdroje: bezhladoveni.cz, prozeny.cz, prostezdravi.cz