Kurkuma není jen kuchyňské koření, ale jedná se také o účinný přírodní prostředek pro zlepšení zdraví. A v kombinaci s chia semínky prospěje každému, kdo se rozhodl pro redukci váhy. Perfektně totiž podpoří váš metabolismus k akci.

Jak rychle zhubnout s kurkumou a chia semínky se podívejte na následujícím videu:

Zdroj: Youtube

Dokonalý mix

Kurkuma tvoří s chia semínky při hubnutí nerozlučnou a praktickou „dvojku“. Díky chia semínkům, která jsou plná vlákniny, se budete cítit sytější a vylepšíte si jídelníček důležitými superživinami, díky nimž vám půjdou kila rychleji dolů. Obsažený kurkumin v kurkumě zas potlačuje růst cév v tukové tkáni a tím přispívá k její redukci.

Jezte pudink na hubnutí

Snižování kil vám půjde samozřejmě lépe s celkově vyváženou životosprávou. Proto dbejte na zdravý a střídmý jídelníček s dostatečným množstvím aktivního pohybu. Skvělou volbou je chia puding, který vaše hubnutí dokonale podpoří a získáte i řádnou dávku zdravé energie.

Jak si ho připravit?

Budete potřebovat 250 ml mléka, 1,5 kávové lžičky mleté kurkumy, 0,5 kávové lžičky mleté skořice a stejné množství suchého zázvoru, 1/3 malé lžičky drcených semínek kardamonu, 1/4 lžičky pepře a také ghí másla a 4 polévkové lžíce chia semínek. Veškeré ingredience smíchejte dohromady a nechte zatuhnout. Ráno budete mít připravenou perfektní snídani a dlouhou dobu nepocítíte hlad. Odměnou vám budou rychle shazovaná kila.

Kurkuma je zdravotní zázrak

Kurkuma nebo také indický šafrán má typickou a nezaměnitelnou vůni a specifický odstín. Jde o běžnou součást kari koření a má nejen výborné protizánětlivé účinky, ale funguje i jako stoprocentně účinný antioxidant. Po dlouhá staletí je jedním ze základních pilířů tradiční čínské medicíny, ovšem jeho pozitivní účinky na zdraví uznává i moderní vědecké zdravotnictví.

Kurkuma přispívá k regeneraci jaterních buněk, čistí je od jedů a zvyšuje produkci žluče. Navíc utlumuje pocity hladu, snižuje chuť k jídlu a urychluje metabolické procesy. Toto koření je silným antioxidantem, posiluje imunitu, pomáhá regulovat střevní mikroflóru a podporuje hubnutí.

Chia semínka neboli šalvěj hispánská

Pojem “chia” znamená sílu. Údajně tento druh semínek používali Májové a Aztékové jako povzbuzovač a posilovač energie, a dokonce někdy i jako cennou měnu. Vlastně to pro ně byla jedna ze základních potravin. Chia semínka byla vždy praktickou variantou potravy ve válkách a na dlouhých poutích a cestách. Patří mezi superpotraviny hlavně proto, že v pouhých 2 polévkových lžicích je téměř 10 g vlákniny.

Chia semínka jsou podle vědců bohatým zdrojem omega-3 mastných kyselin, které je potřeba tělu dodávat, protože si ho samo nedokáže vyrobit. Pomáhají v organismu snižovat záněty i předcházet riziku onemocnění srdce, rakoviny a artritidy. Pozitivní vliv mají díky obsaženým látkám i na zlepšování nálady i celkového soustředění.

Související články

Zdroje: ncbi.nlm.nih.gov, ncbi.nlm.nih.gov, www.blendea.c, www.cs.uatrainings.com, www.superzdrave.cz