Chůze bez bot je pro člověka přirozeným pohybem, který působí blahodárně na jeho fyzické i duševní zdraví. Nejenže je taková chůze absolutně bezplatná, ale také funguje téměř okamžitě. Nahraďte vitamíny přirozenou chůzí, po které se budete cítit opravdu skvěle! Povíme vám, na co všechno je bosá chůze perfektní a jak byste ji měli správně praktikovat.

Z videa se můžete dozvědět, co vede lidi k „bosonožství" a na co byste si měli dát pozor, pokud chcete začít s chůzí bez bot:

Zdroj: Youtube

Pozvolné navykání

Než se vydáte bosky na kamenitou cestu, musí si vaše chodidla nejdříve navyknout na tento nový styl života. Začněte proto s pětiminutovou chůzí v trávě. Postupně čas zvyšujte a za několik dnů či týdnů se budete moct vydat i na cestu po jemném štěrku či kamíncích.

Zbaví bolesti všeho druhu

Trápí vás migrény, menstruační křeče či jiné bolesti? Začněte s chůzí bez bot a všechny bolesti krásně zmizí! A jak je to vůbec možné? Na chodidlech se totiž nachází mnoho bodů, které přenášejí signály z nohou až do mozku. Stimulací těchto bodů tak můžete účinně odstranit bolesti přírodní cestou bez jakýchkoliv léků. Zároveň se také zbavíte případného stresu, únavy či vyčerpání.

Zdravá páteř i klouby

Chůze naboso prospívá jak páteři, tak i kloubům a pánevnímu dnu. Hrbolatý a měkký povrch má na naše zdraví takový vliv, že dokáže dokonce zabránit vzniku problémů s kostmi nebo cévami. Pozitivně ovlivňuje dýchání a s ním i spojené infekce nosu, řeší potíže s trávením či problémy se srdcem.

Bosou chůzí proti nespavosti

Kvalitní spánek je velmi důležitý pro naše zdraví, jelikož ovlivňuje náš vzhled i chování. Proto byste kvalitu spánku rozhodně neměli podceňovat. Špatný spánek může mít řadu příčin, mezi které patří i záněty a nemoci. Právě bosochůze dokáže vzniku těmto neduhům zabránit a vy si tak budete moct užívat krásný a ničím nerušený spánek.

Pozor na vrozené vady

Při praktikování chůze naboso je zásadní, abyste uměli správně chodit. Pozor by si měli dát především ti, kteří utrpěli úraz, prošli operací či zkrátka mají vrozené vady dolních končetin a páteře. Pokud není vaše chůze správná, dopadáte příliš tvrdě na patu, neohýbáte vhodně chodidlo či máte jinak chybný stereotyp chůze, pak si ji nejdříve musíte procvičit. Jakmile ji budete umět, můžete se vydat ven i bez bot.

Související články

Zdroje: vimcojim.cz, zena-in.cz, dumazahrada.cz