Zdroje: m.magazinplus.cz, healthytasteoflife.com, viralwithus.com

Přírodní nápoj jako čistič tepen

Pokud je pro vás důležité zdraví vašeho těla a konkrétně oběhového systému a srdce, pak vás možná bude zajímat nápoj, který funguje jako prevence a hloubkový čistič tepen a cév. Nápoj připravený z citronu, česneku a zázvoru je bezesporu zdravý, i když nutno dodat, že nebude vhodný pro všechny, a to hned z několika důvodů. Především česnek je známý tím, že může znatelně ovlivnit ředění krve, a není proto vhodný pro osoby, které léčivy regulují srážlivost krve. Navíc citron, česnek i zázvor jsou poměrně agresivní, a ačkoli pozitivně ovlivňují zažívání, mohou být příliš silné pro citlivý žaludek.

Pročistěte teplny pomocí nápoje z česneku, citronu a zázvoru

Proč právě citron, zázvor a česnek? Všechny tyto zdravotně významné potraviny ovlivňují srdce, cévy i krev. Zatímco citron působí proti krevním sraženinám a chrání srdce, česnek je známý redukcí krevního tlaku i snížením rizik onemocnění a silnými protizánětlivými účinky. Zázvor tyto dvě ingredience doplňuje. Stejně jako česnek reguluje hladinu cholesterolu, ale také stimuluje krevní oběh.

Po všech stránkách jsou tyto tři suroviny jedněmi z nejvhodnějších adeptů na výrobu nápoje, který je vhodný pro tří až čtyřtýdenní očistnou kúru. Jako všechny přírodní léky, i tento nápoj se doporučuje užívat ráno nalačno. Rozhodně je však možné užívat jej v jakoukoli denní dobu.

Jak připravit „čistič tepen“?

Příprava nápoje není nijak složitá a budete potřebovat:

  • 4 citrony v bio kvalitě, jelikož použijete celé plody i s kůrou
  • 4 oloupané stroužky česneku
  • asi 4 cm očištěného čerstvého kořene zázvoru
  • několik lístků čerstvé máty

Všechny ingredience vložte do mixéru a zalijte dvěma litry studené vody a rozmixujte do hladka. Směs nechte chvíli odstát, pak přeceďte přes plátýnko. V případě, že se rozhodnete podstoupit očistnou kúru v létě, můžete do tekutiny přidat také led, případně rozmixovat vše v malém množství vody, slít a naředit dvěma litry sycené vody. Chcete-li nápoj přisladit, přidejte med nebo méně kalorický čekankový sirup či stévii.

Související články

Vědecké studie: citron, česnek, zázvor