Zdroje: shen-nong.com, en.wikipedia.org

Štíhlý pas díky qigong

Chcete redukovat váhu, zeštíhlit v pase a cíleně cvičením podpořit metabolismus? Cvičení pro štíhlý pas zvané qigong pochází z čínské tradice a v krátkém videu vám je představí Václav Vocásek. Jak cvičit? Podívejte se.

Zdroj: Youtube

Qigong má velmi staré kořeny

Proč je právě toto cvičení zajímavé. Nenadřete se. Účelem není vydat co nejvíce kalorií, ale rozpohybovat, posílit a protáhnout oblast břicha i celý trup. Tato cvičení jsou známá jako součást starověkého čínského učení nazývaného qigong nebo "či kung".

Tento způsob procvičování těla sahá daleko do minulosti a to až 4000 let nazpět, nicméně povědomí o těchto praktikách máme v západních zemích až od roku 1953, kdy Liu Guizhen publikoval knihu „Praktiky qigong terapie“. Historie qigong je neobyčejně zajímavá a v minulosti bylo praktikování těchto a mnoha dalších cviků spojováno s rituály, náboženstvím, ale i schopnostmi, které bychom označili jako nadpřirozené.

Cvičení pro štíhlý pas, dýchání a meditace

Při cvičení striktně dodržujete doporučení autora videa. Důležité je totiž především postavení, pohyb i rytmika nádechu a výdechu. Nejde však jen o cvičení, ale také o stav mysli.
Během cviků myslete na příjemné věci. Abyste se dobře uvolnili, a to jak po duševní, tak fyzické stránce.

Fázi uvolnění střídá soustředění myšlenek už jen na dýchání. To se vám začne dařit především při pravidelném cvičení, kdy už budete mít pohyb a rytmus v sobě. Qigong je koordinací postoje, pohybu, dýchání, ale také meditace. Tato cvičení vám mohou pomoci s redukcí váhy, ale zároveň vám dopomohou k hlubokému uvolnění, odpoutání se od stresu a okolí.

Pokud vás toto cvičení zaujme, vězte, že qigong nabízí několik dalších cviků na redukci váhy, ale také mnohé další, které prospívají tělu i duši, působí preventivně, ale i ozdravně či jsou součástí tréninku bojových umění. Qigong se stalo oblíbenou praktikou milionů lidí po celém světě už na konci minulého století, kdy bylo cvičení popularizováno i v médiích.

Související články