Droždí a vitamin B

Droždí obsahuje vitamin B1, B5, B8 a B9 a další minerály. Právě tyto vitaminy jsou nezbytné pro syntézu keratinu, které vlasy obsahují. Působí jako ochranný prostředek proti vnějšímu prostředí, které může vlasy poškodit. Mezi něj patří slunce, mořská voda a smog. Většina potravin, které konzumujeme, ale neobsahuje dostatek vitaminu B. Aplikace droždí v podobě masky je tedy skvělým způsobem, jak doplnit živiny. Vaše vlasy vám budou vděčné.

Droždí a vlasy

Droždí navíc obsahuje kyselinu listovou a aminokyseliny, jež pomáhají proti vypadávání vlasů. Obsah biotinu také vlasy hydratuje a zabrání tak lámavosti. Pokud vás trápí lupy, zkuste jednou za čas aplikovat na pokožku hlavy masku z droždí.

Jak si vyrobit masku z droždí

Aby maska fungovala, dodržujte při výrobě kvásku několik zásad. Především řeďte droždí vlažnou vodou nebo mlékem. K droždí přidejte čajovou lžičku cukru nebo medu a poté nechte kvásek odpočinout cca 20-30 min, aby přirozeně fermentoval.

Drožďová maska s hořčicí pro růst vlasů

Ohřejte 0,5 dcl mléka na 37 °C, přidejte 2 polévkové lžíce sušeného nebo 1 kostku čerstvého droždí, 1 lžíci cukru nebo medu a vytvořte kašičku. Počkejte, dokud kvásek nevykvasí a poté přidejte 1 čajovou lžíci kvalitní hořčice. Zamíchejte a nechte hodinu odpočívat. Potom směs naneste na vlasy a nechte působit 30 minut.

Drožďová maska na poškozené vlasy

Potřebujete obnovit pružnost vlasů? Tato maska bude ideální. Budete potřebovat 1 polévkovou lžíci sušeného nebo 1 kostku čerstvého droždí, trochu teplého mléka nebo vody a 1 polévkovou lžíci medu. Nechte vykvasit. Poté přidejte žloutek, 1 polévkovou lžíci rostlinného oleje a 2 polévkové lžíce zakysané smetany. Všechno promíchejte, naneste na hlavu, vlasy zabalte do potravinové fólie a ručníku a nechte 40 minut působit. Poté vlasy opláchněte. Maska by se měla aplikovat dvakrát denně po dobu tří dnů.

Drožďová maska proti vypadávání vlasů

2 polévkové lžíce sušeného nebo 1 kostku čerstvého droždí smíchejte s převařenou a vychladlou vodou. Přidejte čajovou lžičku cukru nebo medu a nechte 20 minut odpočívat. Potom přidejte 3 polévkové lžíce cibulové šťávy, pár kapek vitaminu E a Tea tree oleje. Masku naneste, hlavu i vlasy obalte fólií a ručníkem a nechte působit 40 min. Poté si vlasy umyjte šampónem. Masku aplikujte 2x týdně. Změnu uvidíte po 15-20 dnech.

Zdroj:

www.dobrarada.sk, diycosmetics.net, www.ohmymag.co