Nejčastěji je druhý krk spojován s nadváhou, jelikož se tvoří v důsledku usazeného tuku. Není to však jedinou podmínkou pro jeho vznik. Další příčinou může být stárnutí pokožky, problémy se štítnou žlázou, anebo i špatné držení těla, především hrbení se u počítače či mobilu. Pokud máte problémy s druhým krkem, poradíme vám, jak se ho účinně zbavit!

Podle videa můžete vyzkoušet jednoduchý trik s mokrým ručníkem:

Zdroj: Youtube

Příjemná zpevňovací masáž

Aby byl váš krk opět štíhlý, je zapotřebí mu věnovat náležitou péči pár minut denně. Přidejte ke své ranní rutině příjemnou masáž krku, která váš krk sjednotí a krásně vytvaruje. Jediné, co k tomu potřebujete, je hydratační krém. Krk si s ním denně mažte a společně s masírováním sledujte, jak se mění k dokonalosti.

Cviky pro štíhlý krk

Stejně jako na ostatní části těla, tak i na druhý krk existují jednoduché cviky, které jsou velmi účinné. Díky obličejové józe posílíte krční svaly. Stačí, když pořádně vypláznete jazyk jako u doktora. Po chvíli můžete cítit, jak se krční svaly napínají. Poté vyplázněte jazyk rovně před sebe, a nakonec se pokuste jazykem dotknout špičky nosu. Tyto snadné cviky opakujte 5krát každý den.

Vyhlazení pomocí ručníku

Zbavit se druhého krku za pomocí mokrého ručníku? Opravdu to funguje! Připravte si slaný nálev, ve kterém namočte ručník nebo bavlněnou utěrku. Následně si konce ručníku vezměte do obou rukou a točivými pohyby směrem k sobě nahoru masírujte ručníkem krk. Celá masáž trvá asi 45 sekund s 5 sekundovými přestávkami po každých 15 sekundách.

Domácí pleťové masky

Druhý krk se může objevit s narůstajícím věkem. Proto byste ho měli pravidelně opečovávat, aby zůstal co nejdéle mladý a svěží. S pleťovými maskami, které mají výživné a hydratační účinky, vám to půjde snadno. Domácí masku na druhý krk můžete připravit z medu, kvasinek, mléka nebo z namleté kávy.

Zdravý životní styl

K udržení štíhlých a vypracovaných partií je důležité - kromě cvičení - jíst zdravě a dodržovat pitný režim. Omezte příjem jednoduchých cukrů, smažených a tučných jídel, sladkých nápojů i alkoholu. Měli byste také správně sedět a rovně stát. Nejenže hrbení nevypadá dobře, ale také může přivodit spoustu zdravotních problémů.

Související články

Zdroje: prozeny.cz, rozstepy.cz, notino.cz