Jeho typická nahořklá chuť mnohé často odradí. Alternativním řešením je čerstvá grepová šťáva, kterou si z grapefruitů můžete vymačkat. Možná byste řekli, že nejzdravější citrusový plod je citron. Avšak není tomu tak, jelikož na prvním místě stojí právě zmíněný grapefruit. Toto tropické ovoce rozhodně zařaďte do svého jídelníčku.

Grep pomáhá zhubnout

Detoxikační grapefruitový drink, po kterém zhubnete, můžete udělat podle video receptu:

Zdroj: Youtube

Grep je skvělou potravinou, pokud chcete zhubnout. Má velmi málo kalorií, a naopak velké množství vlákniny, která vás zasytí na delší dobu. Také obsahuje mnoho vody, která je při hubnutí důležitá. Jezte grapefruit před jídlem, abyste zamezili pozdějšímu šmejdění ve spíži i lednici.

Posílení imunitního systému

Mezi nejdůležitější vitaminy, které grep obsahuje, je vitamin C, jenž má antioxidační účinky. Chrání tak podle vědců buňky před škodlivými bakteriemi a viry. To je potřeba hlavně v zimním období, kdy se nemoci šíří všude kolem nás. Imunitu rovněž posilují vitaminy A, B, zinek, měď a železo, které se v grepu také vyskytují.

Zlepšení zdraví srdce

Mezi rizikové faktory, které způsobují srdeční choroby, patří vysoký krevní tlak i vysoká hladina cholesterolu v krvi. Na oba tyto neduhy pomůže vysoký podíl vlákniny a draslíku, jež se vyskytují právě v grepech. Vláknina má na svědomí snížení hladiny cholesterolu a draslík snížení krevního tlaku. Konzumujte denně grep a pozitivní výsledky se kvapem dostaví!

Detoxikace organismu

Grepová šťáva je blahodárným drinkem, který aktivuje jak metabolismus, tak správnou činnost jater. Tím příznivě ovlivní i střevní mikroflóru. Díky nízkému obsahu sodíku je vhodná pro kardiaky i jedince s hypertenzí. Rovněž je skvělou prevencí aterosklerózy neboli kornatění tepen.

Grep proti cukrovce

Konzumace grepu před jídlem zajistí prevenci proti cukrovce a inzulinové rezistenci. Ta je způsobena tehdy, když buňky přestávají reagovat na hormon inzulin. Inzulinová rezistence vede až k vyšším hladinám inzulinu a cukru v krvi, které mohou zapříčinit vznik diabetu. Grapefruit je tak snadným řešením, které vás ochrání před vážnějšími nemocemi.

Semínka jako antibiotikum

Kromě čerstvých plodů můžete konzumovat také grapefruitová semínka. Jsou známá především jako přírodní antibiotikum, které funguje jako prevence proti nachlazení nebo kvasinkovým infekcím. Pomoci může ale také od plísní, akné, oparů, cyst nebo vyrážek. Semínka lze využívat rovněž proti lupénce, na záněty dásní, bércové vředy či při zánětu středního ucha.

Zdroje: ncbi.nlm.nih.gov, idnes.cz, prostreno.cz, mojezdravi.cz