Řešení je možná jednodušší, než čekáte. Jezte houby, ty totiž snižují riziko rakoviny prsu až o dvě třetiny! Čínští vědci přišli na to, že nepatrná denní dávka čerstvých hub (9 gramů) snižuje riziko rakoviny prsu až o 64 procent! Také pomáhají houby sušené, i když o něco méně (redukují riziko onemocnění rakovinou prsu o více než 50 %). Vůbec nejefektivnější je kombinovat konzumaci hub s pitím zeleného čaje. Vaše šance, že neonemocníte zákeřnou chorobou, se tímto zvyšují o 90 %.

Testy na zvířatech to potvrdily

Čínští vědci výsledky svého bádání publikovali v odborném časopise o rakovině. Své tvrzení podepřeli úspěšností pokusů provedených na zvířatech. I přesto bude zapotřebí uskutečnit ještě řadu dalších bádání. Houby zřejmě fungují podobně jako léky na rakovinu prsu. Obsahují totiž látky, které blokují produkci estrogenu.

Jak je to v praxi

Bádání Číňanů se v praxi rozhodli prověřit australští vědci. A výsledek? U více než poloviny zkoumaných žen, které již prodělaly rakovinu prsu, se nádor znovu neobjevil. Houby účinkují stejně dobře jak na ženy před menopauzou, tak na ženy po menopauze.