Není od věci tělu občas ulevit. A kdy jindy, než po hodování, které během konce minulého roku zažil každý z nás. Jistá očista je pro organismus vždy prospěšná a často vám pomůže i s likvidací parazitujících živlů v trávicím traktu. Stačí si vzít k ruce pár účinných ingrediencí, které vám zaručeně pomohou, a dát si z nich pravidelnou kúru.

Jak vyrobit účinný elixír proti parazitům? Inspirovat se můžete ve videu:

Zdroj: Youtube

Postup je snadný

Rozemelte si 5 hřebíčků společně s 1 až 2 polévkovými lžícemi lněného semínka a přimíchejte ¼ polévkové lžíce mleté kurkumy. Přihoďte 5 cm očištěného pokrájeného kořene zázvoru a zalijte čerstvou šťávou ze 3 pomerančů. Tuto směs nalijte do vysoké nádoby, pokud máte pomeranče v bio kvalitě, můžete přihodit i kousek pomerančové kůry. Je v ní totiž nejvíce prospěšných léčivých látek. Přidejte 1 hrnek pokrájeného čerstvého ananasu.

Tento nápoj můžete rozmixovat v tomto složení tyčovým mixérem nebo lze přidat trochu čerstvé či kokosové vody. Nakonec přidejte 1 kávovou lžičku pomletých lněných semínek s hřebíčkem a kurkumou, a ještě jednou promixujte. Pak už můžete servírovat do sklenice a zahájit boj s parazity. Když si ho dáte hned po ránu na lačno, dozajista vás i značně „nakopne“.

Hřebíček

Hřebíček je známé aromatické koření, které zpravidla nechybí v žádné domácnosti. Ovšem jedná se podle vědců také o velice významný léčivý prostředek s dokonale silným antiparazitárním a antioxidačním účinkem. Zároveň obsahuje velké množství vitamínů B, které posilují nervový systém a zvyšují obranyschopnost těla.

Významné jsou i jeho dezinfekční účinky, posiluje imunitu, podporuje látkovou výměnu a prokrvuje sliznice. Obsahuje vysoce účinnou látku eugenol, což je éterický olej, který výborně bojuje se záněty a bolestí. Díky jeho pronikavé vůni se vám bude dozajista lépe dýchat. Stejně tak jde o oblíbenou ingredienci stomatologického průmyslu.

Zázvor

Zázvor je podle vědeckých studií také skvělý pomocník při hubení parazitů a očistě těla. Protože se jedná o významný antioxidant, pomáhá z organismu odplavovat škodlivé toxiny, které jsou často původci nepříjemných zánětů a i nemocí. Díky svým účinným látkám nastartuje v těle rychlejší metabolismus a podpoří to i hubnutí. Navíc vám zázvor dodá pocit sytosti a zažene nesmyslné chutě. Zázvor vám zajistí také mnohem lepší trávení, pomáhá totiž svými účinky pravidelnému pohybu střev.

Pomeranč

Veškeré, citrusové plody obsahují značný podíl vitamínu C, který dokonale posiluje celý náš organismus a podílí se na zpomalení procesu stárnutí. Zároveň je silně antibakteriální.

Ananas

Skvělý prostředek na regeneraci střev se silnými antibakteriálními účinky. Stejně tak se úspěšně likviduje parazity.

Lněné semínko

Jedná se velmi blahodárnou potravinu, kterou byste měli mít pravidelně ve svém jídelníčku. Výborně pročišťuje střeva a hubí i parazity.

Zdroje: ncbi.nlm.nih.gov, www.csn.imadeself.com, www.ceskenemoci.cz, www.sportyzive.cz