Zdroje: https://www.healthline.com, www.ndtv.com, www.healthshots.com

Nápoj, který vám pomůže hubnout

Chcete-li podpořit vlastní snažení, tělu dopřát všechny možné prospěšné látky bez stravovacích doplňků, ale ze surovin přírodních a docela běžných, neváhejte.

Vyzkoušejte nápoj, který na svém YouTube kanálu doporučuje „Welcome Fitness CZ“. Podívejte se, jak zrychlit metabolismus, pročistit jej, zbavit se nadbytečné vody i nadýmání a také podpořit hubnutí. Tyhle ingredience jsou prostě nejlepší.

Zdroj: Youtube

Proč do nápoje na hubnutí patří tyto ingredience?

V tomto nápoji jsou samé dobroty. Co do něj patří a proč?

Citron je podle vědců nejen bohatý na vitamin C. Je také plný antioxidantů a látek, které napomáhají pročištění organismu. S tím souvisí nejen imunitní systém, ale také spalování tuků.

Jablečný ocet je sice často nazýván zázračným spalovačem tuků, ale spíš než to funguje proti pocitu hladu a snižuje chuť na sladké. Má však další vědecky prokázané účinky, je antibakteriální a zlepšuje citlivost na inzulin, čímž prospívá nemocným s diabetem.

Aloe vera je podle vědců rostlinou s mnoha pozitivními účinky na lidský organismus. Kromě podpory metabolismu a imunity můžete čekat od aloe i harmonizaci trávení a podporu spalování.

Petržel je potravina bohatá na nutriční látky, ale také obsahuje velké množství vlákniny. Petržel je velmi oblíbenou ingrediencí v nápojích na podporu hubnutí a podle vědců napomáhá také kvalitnímu zdravému odvodnění a pročištění, pro které používáme trendy výraz „detox".

Ananas je ovoce sladké a šťavnaté, ale s malým obsahem kalorií. Obsahuje enzym bromelain, který podle vědců napomáhá tělu trávit bílkoviny, má také přímo působit na tuky na břiše.

Skořice podle vědeckých studií napomáhá nejen metabolismu, ale také prokrvení, zažívání a snižuje hladinu krevních cukrů. Působí antibakteriálně a protizánětlivě, dříve byla jedním z nejcennějších koření světa, právě pro své léčivé účinky.

Kurkuma je u nás známá především jako žluté koření a podle vědců právě její barvivo kurkumin je léčivý. Tato látka se stala v poslední době vyhledávaným všelékem. I když nejsou veškeré účinky vědecky potvrzeny, má se za to, že kurkumin má vliv na zdraví srdce a mozku, velké množství antioxidantů působí preventivně také proti nádorovým onemocněním.

Zázvor s k nám dostal teprve před několika desítkami let. Dnes jej můžete běžně koupit čerstvý i sušený. Zázvorový nápoj vás nejen prohřeje, ale také podle vědců významně zlepší trávení i spalování. Je bohatý na antioxidanty, napomáhá hubnutí, zdraví mozku i srdce.

Chilli papričky, feferonky, kajenský pepř jsou vše názvy používané k označení plodů několika druhů pálivých papriček. Plody obsahují vitamin C i minerály, je to však pálivý kapsaicin, který je obsažen ve všech paprikách palčivé chuti. I když ji vyvolává, kapsaicin podle vědeckých studií také napomáhá tlumit bolest, a to především, pokud jde o chronické bolestivé stavy. Nemá sice přímo vliv na snížení váhy, ale podporuje metabolismus a trávení.

Nesedí vám kombinace?

Nemáte všechny suroviny, anebo vám prostě nesedne chuť, aroma a všechny tyhle věci dohromady? Vynechejte, co vám vadí nebo chybí. I bez některé z těchto potravin si připravíte nápoj zacílený na spalování, trávení i detox!

Související články