Některé diety a hubnoucí programy jsou častokrát dost kruté a zbytečně rychlé. Každé kilo shozené dolů samozřejmě potěší, ale příliš rychlé hubnutí může zároveň poškodit zdraví a fungování celého organismu. Navíc pak ve chvíli, kdy se vrátíte k běžné stravě, jdou kilogramy opět nahoru. A někdy bohužel i rychleji a výše než před nasazenou nevhodnou dietou. Hubněte vždy správně a spíš změňte svůj životní styl. Vždy je nutné postupovat opatrně a vydat se ke štíhlé linii zdravou a pozvolnou cestou.

V čem se ukrývá síla jablečného octa?

Jablečný ocet funguje nejen jako skvělá podpora hubnutí, ale je velmi užitečný také pro zdraví i pro krásu, a to díky svému jedinečnému složení. Obsahuje zejména kyselinu octovou, ale také vzácné enzymy, vitaminy a řadu důležitých minerálů, které potřebuje naše tělo ke každodennímu plnohodnotnému fungování. Díky spojení všech obsažených látek vyniká tento zlatavý elixír svými antibakteriálními účinky. Působí jako přírodní antibiotikum, efektivně ničí bakterie v těle a bezvadně posiluje imunitní systém.

Mnohé studie také potvrdily, že jablečný ocet je dokonce prevencí rakoviny. Obsahuje totiž látky, které závažnému onemocnění umožnují předcházet. A další bonusy? Pravidelná konzumace jablečného octa odbourává únavu, účinně pomáhá při artritidě, snižuje bolest hlavy, podporuje správnou srážlivost krve a ulevuje od pálení žáhy.

Jablečný ocet je všestranný pomocník nejen při hubnutí

O hubnutí s jablečným octem jste už možná slyšeli. Jedná se nejen o velice oblíbený trik hollywoodských celebrit. Jeho účinky na snížení tělesné váhy se totiž používají už celá staletí. Úžasně podporuje pocit sytosti a plnosti. Kromě účinků na potlačení chuti k jídlu je prokázáno, že jablečný ocet snižuje také rychlost, kterou jídlo opouští žaludek.

Jablečný ocet je požírač cukrů

Jablečný ocet má další skvělou vlastnost. S přehledem dokáže snižovat hladinu cukru v krvi. Zdokonaluje totiž schopnost jater čistit organismus a podporuje funkci svalstva vstřebávat energii cukru z krve. Zároveň upravuje metabolismus, což je jeden z důvodů, proč se užívá na hubnutí. Jablečný ocet také účinně vyrovnává cholesterol v krvi, snižuje ten špatný, a naopak zvyšuje ten prospěšný. Pokud se rozhodnete zhubnout pomocí jablečného octa, nezapomínejte na to, že je důležité přizpůsobit vhodným způsobem i jídelníček. Vsaďte na dostatek zeleniny, ovoce a luštěnin. Jablečný ocet neumí zázraky, ale při správné celkové životosprávě, vám bude při hubnutí skvělým pomocníkem a hubnoucí proces značně urychlí.

Připravte si detoxikační drink

Co budete potřebovat:

  • 1 sklenici neperlivé vody
  • 2 polévkové lžíce jablečného octa
  • 1 čajovou lžičku medu

Tohoto zdravého nápoje, který mimo jiné pomáhá odbourávat tuky, pijte každé ráno jednu sklenku nalačno. A pak ještě totéž udělejte večer před spaním. Celkově se pročistí vaše tělo a bude se snadněji zbavovat nadbytečných kilogramů.

Chcete hubnout rychleji?

V případě, že chcete proces hubnutí s jablečným octem urychlit, začněte se hýbat a cvičit. Aktivnímu pohybu byste se měli věnovat minimálně třikrát týdně, ideální je frekvence 4 až 5 krát týdně cvičit přibližně 30 až 60 minut. Pomůže i rychlá chůze, třeba když jdete do práce a odpoledne zpět domů pěšky alespoň kus cesty.

Dodržujte pitný režim

Kromě vody s jablečným octem byste měli tělu dopřát dostatečný přísun tekutin. Optimální je přibližně 1,5 až 2 litry denně. Nejlepší je obyčejná voda, neslazené minerálky a čaje bez obsahu cukru.

Zdroje: www.asklepionkamyk.c, www.slimming.c, www.femina.cz