Základem jsou tekutiny

Levný a účinný trik, který naše babičky používaly, tkvěl ve vypití sklenice vody před každým jídlem. Vodou zaplněný žaludek měl zaručit, že objemově sníte méně jídla, než když máte žaludek prázdný. Chuť na jídlo měl také potlačit černý nebo zelený čaj. Studie potvrdily, že při každodenním pití zeleného čaje lidé ztráceli 80 kalorií denně a snížila se jim hladina cholesterolu. Podobné účinky má například i skořicový čaj. Jeho chuť však mnoho lidí nesnese.

Jablko jako zázrak

Nejen, že jablko bělí zuby a udržuje náš chrup zdravý, dokonce také snižuje pocit hladu. Naše babičky doporučovaly sníst jedno jablko denně, před jídlem. Mělo se tím zaručit, že se sní menší porce. Populární byla také konzumace jablečného octa. Ten obsahuje hořčík, draslík a vápník, které mají napomáhat hubnutí. Podporuje také činnost střev a spalování tuků.

Přerušovaný půst

I když naše babičky definici přerušovaného půstu neznaly, hojně ho dodržovaly. Jak? Nejedly po 19. hodině. Když pak vstávaly před sedmou hodinou ranní, měly zaručené dvanáctihodinové „okno", v němž nekonzumovaly žádné kalorie.

Petržel a pepř

Zahřátí organismu a lepšímu spalování tuků pomáhá petržel, pepř, chilli nebo kari. Babičky si je přidávaly do pokrmů podobně jako to děláme dnes my. (Zdroj: vitefaitbienfait.net)

Česká superpotravina

Přímo české babičky doporučovaly jíst kysané zelí za účelem hubnutí. Je totiž nabité vitamíny B, E a K. Z minerálů stojí za zmínku draslík, železo, vápník, zinek a hořčík. Dokáže také rychle vyhnat toxiny z těla. Navíc je ve 100 gramech jen asi 17 kalorií, takže je kysané zelí vhodné i pro diabetiky. Udržuje totiž správnou hladinu cukru v krvi a snižuje cholesterol. (Zdroj: www.cba.cz)