FRANCIE

Francouzky jsou elegantní a přímo vyhlášené svým kladným vztahem samy k sobě a své postavě. Také na ní ale tvrdě pracují. Ale pozor, příliš neholdují dietám a sport také není hlavním hubnoucím motorem. Jejich tajným receptem je zdravá, vyvážená, pestrá a pravidelná strava a chůze po městě.

Požitkářství především

Francouzský životní styl je jedním slovem hlavně požitkářský. Netrápí se, nedrží diety, neodříkají si to, co milují. Mají sebevědomí a chutná jim život. A to už od kolébky. Jsou tak silnými osobnostmi a jídlo je pro ně zdrojem zábavy, požitku, štěstí a sounáležitosti. Jídlo vnímají doslova všemi smysly, důležité jsou pro ně barvy, chuť i vůně. Francouzky patří mezi nadšené kuchařky, ale zároveň rády navštěvují oblíbené restaurace. Možná proto při procházce Paříží vidíte sedět francouzské ženy v kavárnách a požitkářsky pojídat výtečné jídlo. Chodí na trhy pro čerstvé sezonní suroviny, nedají dopustit na bylinky a jídlo je pro ně doslova společenskou událostí.

Bez snídaně ani na krok

Francouzky nejí 5x denně, svačiny pro ně tak důležité nejsou. Ale vědí, že nejdůležitější je začít den vyváženou a bohatou snídaní. Nezapomínají ani na dobrý oběd a večeři, protože jedině tak nemají pak přes den a v noci návaly vlčího hladu. Stejně důležité je i říci, kolik času při jídle tráví. V mnoha případech jsou to hodiny. Hlavně na oběd, ten je totiž jejich největším jídlem dne a má hned několik chodů. Pokud jste někdy měli možnost zažít francouzský styl stolování, pak možná víte, že se jedná o několik jídel v malém množství, jejichž chuť je výrazná, a proto stačí menší porce. Tak si jídlo dokonale užijí, ale přitom se necítí přejedené.

  • Francouzky do fitka nechodí. Jejich hlavním pohybem je chůze. Korzují po ulicích, běhají do schodů a vědí, že ten nejpřirozenější pohyb udrží jejich dokonalé křivky. Stejně tak věří, že o krásu pečují i láskou a sexem.

ITÁLIE

Italkám se nedá upřít cit pro módu a kulturu. Také jako jedny z mála žen na světě umí stylově stárnout a platí pro ně, že čím jsou starší, tím lepší mají styl. Vědí, co chtějí, a když to nedostávají, umí si o to velmi hlasitě říct. Jejich velkou devízou je také jídelníček plný ryb a mořských plodů.

Beze stresu

Italky si užívají život, a to doslova. Nestresují se, nedusí emoce v sobě. Doma mají „pravou Itálii“, ale po křiku se hned usmívají. Nevyčítají si dobroty, které snědí, nekontrolují tolik tukové polštářky, jsou prostě v pohodě. A právě v tom je kouzlo úspěchu. Protože psychická pohoda je při udržování postavy jedna z nejdůležitějších věcí.

Pravidelná strava a hodně pití

V Itálii tvoří jídelníček kromě profláknuté pizzy a pasty také výborné ryby, mořské plody, drůbeží maso a hlavně zelenina. Také vědí, že v teplu je potřeba neustále pít. A proto snad v každé kabelce nebo tašce mladé Italky najdete neperlivou vodu. Platí u nich jedno pravidlo. Jíst můžete vše, ale v menších dávkách, nikdy nedopustit pocit hladu, a tak se vyhnete všem těm nepřekonatelným chutím na sladké, slané, kyselé atd.

JAPONSKO

Vosí pas, štíhlé boky a pevná prsa – to jsou přednosti Japonek. Jak to dělají? Moří se ve fitcentrech? Drží diety? Ne! Vědí, že hlavní je správný jídelníček, a tak své taje předávají dál do světa. Je nejen chutný, ale také zdravý a působí proti mnoha civilizačním chorobám. Věřte, že hubnutí „po japonsku" funguje, vždyť jen 3 % Japonců trpí obezitou.

Ne dietám!

Až na pár mladých Japonek a jejich výstřelky japonské ženy nedrží diety. Jde pouze o zdravý životní styl a střídmost ve stravování. Nic si nezakazují, dopřávají si i čokoládu, jen je důležité vědět, kolik si jí mohou dovolit. Japonská kuchyně se vyznačuje rychlou přípravou jídel s malým množstvím tuku, bez ostrého koření a hlavní složkou jsou ryby a zelenina. A proč se hodí, když chcete zhubnout? Je dobře stravitelná, málo kalorická a hodí se třeba i při rekonvalescencích.

Základem jsou omega-3

Jídelníček japonských žen se skládá hlavně z rýže, sóji, rýžových nudlí, ryb, zeleniny a ovoce. Snaží se vybírat si to nejlepší, co obsahuje omega-3 mastné kyseliny blahodárné pro naše zdraví. Jídlo připravují v páře, tím uchovávají jeho vitaminy, nebo smaží bez tuku. Hlad nejčastěji zahánějí rýží, ta je součástí jejich jídelníčku již od snídaně. Kromě toho si ráno neodpustí šálek zeleného čaje. A největší trik? Porce si připravují na malé talířky, jedí pomalu, hodně žvýkají a vždy jedí do polosyta.