Zdroje: www.novinky.cz, ceskozdrave.cz

Léčí samotný i v kombinaci

Česnek je rozhodně razantní, nejen v kuchyni, ale také jako lék! Krom úlevy při nemocech jako je chřipka, má i mnohé jiné blahodárné dopady na naše zdraví a v podstatě byste jen těžko hledali důvody proč ho nepoužít. Vlastnosti této cibuloviny jsou prokázané a hojně využívané všude možně. Často se kombinuje s jinými přírodními léčivy, aby se jejich účinky vzájemně podpořily a zesílily.

Zlatý ocet z jablek

Jablečný ocet je používán na mnohé neduhy už tisíce let. Jeho použití byla různá napříč kulturami ve všech koutech světa. I když věda je zatím velmi opatrná v potvrzení léčebných vlastností jablečného octa, v přírodní medicíně je hojně užíván pro antibiotické účinky, na podporu léčby cukrovky 2. typu, zmírnění chronické únavy a také migrény. Často je také vyzdvihované použití při snaze o hubnutí a udržení štíhlé linie, díky podpoře spalování tuků.

Nedostižný med

Med netřeba představovat a na rozdíl od octa, medu jeho schopnosti věda neupírá. Jeho antibiotické účinky jsou dobře známé, stejně jako vynikající antiseptické vlastnosti. Jeho účinnost proti nočnímu kašli a pozitivní vliv na spánek je dokonce ještě lepší než pří užívání klasických léků.

Na co sirup?

Domácí sirup posílí vaši odolnost, napomůže poklesu vysokého krevního tlaku i hladiny cholesterolu. Působí nejen jako antibiotikum, ale také pozitivně ovlivní stav střevní mikroflóry, která přímo ovlivňuje náchylnost lidského těla k onemocnění. To především proto, že stav prostředí trávícího sytému, respektive střevní mikroflóra, je základním kamenem pro zdraví každého člověka.

Příprava a užívání

Osm stroužků česneku zbaveného slupek rozmixujte s 200 ml jablečného octa a stejného množství medu. Kombinací těchto tří vytvoříte mocný koncentrát, který je nejprve potřeba ponechat 5 dní v chladu ledničky. Poté, co se všechny látky směsi ideálně propojily, rozmíchejte dvě čajové lžičky ve sklenici vody a vypijte. Jako většina přírodních léků, i tento nápoj je nejvhodnější užívat ráno na lačný žaludek. Vzhledem k pozitivnímu vlivu na imunitu, nečekejte na nemoc a konzumujte i jako prevenci v době chřipek a nachlazení.